Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 27 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De 8 beste Netflix-documentaires van 2022 volgens onze redactie

Het afgelopen jaar werden er flink wat nieuwe documentaires toegevoegd aan Netflix. We zetten de acht beste Netflix-documentaires voor je op een rijtje.

Netflix spreekt een breed publiek aan met verschillende soorten documentaires over politiek, oplichters, complete mafkezen, true crime, maar ook natuurparken om weer even bij te komen van al die sensatie. Kortom, voor ieder wat wils in de lijst met beste documentaires op Netflix die in 2022 verschenen.

De beste Netflix-documentaires van 2022

We trappen af met een Netflix-documentaire waarin een grapje van frisdrankgigant Pepsi een heel duur geintje werd.

1. Pepsi, Where’s My Jet?

Vers van de pers vertelt Pepsi, Where’s My Jet het verhaal van John Leonard, een jonge student die midden jaren 90 vastbesloten was om genoeg Pepsi-punten te sparen voor zijn eigen straaljager; volgens de Pepsi-reclame kreeg je met 7 miljoen punten een AV-8 Harrier II. De frisdrankproducent was in eerste instantie alleen vergeten te vermelden dat het om een geintje ging.

2. FIFA Uncovered

Hoe heeft het ooit kunnen gebeuren dat Qatar het WK in 2022 mocht hosten? In FIFA Uncovered wordt een van de machtigste instituten blootgelegd en beland je in een ware strontstorm aan corruptie. Een van de beste Netflix-documentaires van 2022, maar de sjeiks en Gianni Infantino sliepen er niet minder om.

3. Jimmy Savile: A British Horror Story

Nationale dorpsgek Jimmy Savile was geliefd in heel Groot-Brittannië. Totdat na zijn overlijden steeds meer schandalen opdoken, van verkrachting tot pedofilie en zelfs necrofilie.

4. Our Great National Parks

Prachtige natuurbeelden van de meest indrukwekkende nationale parken onder begeleiding van de zalvende stem van Barack Obama. De ex-president neemt je mee langs oogstrelende locaties.

5. The Most Hated Man on the Internet

Deze driedelige docu vertelt het verhaal van de meest gehate man van het internet: Hunter Moore. Zonder enige wroeging deelde hij naaktfoto’s van vrouwen op zijn website Is Anyone Up. Totdat bij de moeder van een van de slachtoffers het kookpunt is bereikt. Ze zweert zijn imperium te vernietigen.

6. The Tinder Swindler

Erin geluisd worden door iemand zich anders voordoet via Tinder? Het kan iedereen overkomen en het overkwam verschillende vrouwen die in contact kwamen met Shimon Hayut. Deze oplichter ging er met miljoenen dollars vandoor. Nummer 6 van de beste Netflix-documentaires van 2022 zorgde eerder dit jaar voor veel reuring.

7. Girl in the Picture

Een true crime-documentaire in optima forma. The Girl in the Picture is een spannend mysterie dat zich stukje bij beetje ontrafelt.

8. Stutz

We sluiten de beste Netflix-documentaires van 2022 af met 100% op Rotten Tomatoes. Jonah Hill gaat op prachtige wijze in gesprek met Phil Stutz, een van ‘s werelds meest vooraanstaande psychiaters.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.