Martin de Coninck
Martin de Coninck Geld & Carrière 27 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

De 10 best betaalde sporters ter wereld en hun inkomen in 2022

De laatste jaren vindt er een verschuiving plaats in de lijst met best betaalde sporters. Waren het voorheen nog basketballers, boksers of golfers die de lijst aanvoerden, tegenwoordig zijn het voetballers. We geven je de top 10 best betaalde sporters van 2022, waarbij we kijken naar het totale inkomen; dus inclusief inkomsten uit sponsorcontracten.

En dat is even slikken voor onze Amerikaanse vrienden, die voetbal niet écht als een mannensport zien. Als schrale troost bestaat de top 10 best betaalde sporters van 2022 wel voornamelijk uit Amerikaanse basketballers.

De best betaalde sporters van 2022

In 2022 eindigt dus een voetballer bovenaan de lijst. En er kan er maar één de beste zijn, ook als het om geld gaat. De bedragen zijn door Forbes geschatte jaarinkomens.

1. Lionel Messi (130 miljoen euro)

Op nummer 1 vinden we de allerbeste voetballer aller tijden: Lionel Messi. Met een jaarinkomen van 130 miljoen euro heeft de kleine Argentijnse baltovenaar weinig reden tot klagen.

2. LeBron James (121,2 miljoen euro)

LeBron Raymone James wordt gezien als een van de beste basketballers ooit en doet qua inkomen niet veel onder voor Messi. De sterspeler van LA Lakers is inmiddels al 37 jaar oud en nog altijd van onschatbare waarde voor zijn team.

3. Cristiano Ronaldo (115 miljoen euro)

Op de derde plek in de top 10 best betaalde sporters te wereld vinden we de Portugese superster Cristiano Ronaldo. Met net geen 100 miljoen dollar per jaar staat hij op een verdienstelijke 3e plek.

4. Neymar (95 miljoen euro)

Het Braziliaanse wonderkind Neymar haalt net de magische grens van 100 miljoen euro niet. Ach, geld is ook niet alles. Bovendien kan Neymar na zijn actieve carrière nog altijd acteur worden.

5. Stephen Curry (92,8 miljoen euro)

De man van de geweldige driepunters completeert de top 5. Stephen Curry van de Golden State Warriors heeft een enorm aandeel in de maar liefst vier NBA-titels die de afgelopen 8 jaar werden veroverd.

6. Kevin Durant (92,1 miljoen euro)

Vlak daarachter vinden we een andere balkunstenaar met de coole initialen KD. We hebben het natuurlijk over Kevin Durant, de small-forward van de Brooklyn Nets. Al is Durant nauwelijks ‘small’ te noemen met zijn rijzige lengte van 208 centimeter.

7. Roger Federer (90,7 miljoen euro)

Sommige sporters zijn zo groot dat ze ook zonder actief te sporten in de lijst met ’s werelds best betaalde sporters van 2022 belanden. De immer goedlachse Roger Federer is al met pensioen, heeft nauwelijks gespeeld in 2022, maar harkt nog altijd bijzonder veel knaken binnen. Het geheim zit in de vette sponsorcontracten en het ‘merk’ RF.

8. Canelo Alvarez (90 miljoen euro)

Dat je met een flink potje knokken een heel eind komt, bewijst Canelo Alvarez. De onverwoestbare MMA-vechter bezet de 8ste plek in de lijst met best betaalde sporters van 2022.

9. Tom Brady (90 miljoen euro)

American Football-legende Tom Brady ligt momenteel onder vuur vanwege zijn betrokkenheid bij enkele crypto-schandalen, maar dat zal de beste man weinig deren. Met een inkomen van ruim 80 miljoen in 2022 zit hij gebakken.

10. Giannis Antetokounmpo (83,9 miljoen euro)

Onderaan de lijst met best betaalde sporters ter wereld van 2022 vinden we een Griekse basketballer met een onuitspreekbare achternaam. Geen probleem voor Giannis, die laat gewoon z’n handen spreken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.