Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 2 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

LEGO onthult 18+ line-up oktober met Star Wars, kerst en gratis set

LEGO heeft voor oktober weer een aantal toffe sets voor volwassenen op de planning staan. Van een Vikingendorp tot een peperdure Star Wars-parel: dit zijn de nieuwe LEGO-sets van oktober.

Oktober is van start gegaan, en dat levert ook weer nieuwe LEGO-sets op. Deze maand is een typisch gevalletje less is more.

Het aantal nieuwe modellen blijft beperkt, maar de lat wordt direct hoog gelegd, met onder andere één van de grootste Star Wars-sets ooit. We zetten ze voor je op een rijtje, inclusief een verrassend cadeautje.

LEGO Icons 10325 Alpine Lodge

De komende weken krijgen we nog zomerse temperaturen, maar de herfst is toch echt begonnen. LEGO brengt ons zelfs alvast in de wintersferen met deze nieuwe kerstset, de nieuwste telg in de langlopende lijn van jaarlijkse Winter Village-sets. Dit keer bouw je met 1517 steentjes een Alpine Lodge. Een sfeervol houten gebouw met drie verdiepingen, waar we je in dit artikel alles over vertellen. Er zit zelfs een lichtsteen in de set verwerkt, waardoor de twee haarden in de lodge ook echt oplichten. Sfeer!

⚡ 4 oktober beschikbaar in de LEGO Store

LEGO Icons 10325 Alpine Lodge
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Ideas 21343 Viking Village

Onze favoriete nieuwe LEGO-set van oktober is dit Vikingen-dorp. Een door een fan ontworpen model dat op IDEAS de ultieme eer kreeg: LEGO beloofde er vorig jaar een officiële set van te maken. Nu is het zover. Met 2103 stenen bouw je een dorp dat uit drie componenten bestaat: een wachttoren, een smederij en een langhuis. Door de afneembare daken kun je ook de rijk gedetailleerde interieurs bewonderen en de vier bijgeleverde minifiguurtjes een plekje geven. Check dit artikel om deze parel van een set in detail te bewonderen.

⚡ 1 oktober beschikbaar in de LEGO Store

LEGO Ideas 21343 Viking Village
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Marvel 76232 The Hoopty

Marvel Studios moet terug naar de tekentafel, maar dat betekent niet dat het Marvel Cinematic Universe stilstaat. 8 november komt de volgende film uit: The Marvels. Dat wordt gevierd met een nieuwe set, een ruimteschip waarin Captain Marvel, Ms. Marvel en Photon door het universum kunnen reizen. Het levert helaas niet de meest toffe superheldenset op. Hopelijk maakt de film zelf meer indruk!

⚡ 1 oktober beschikbaar in de LEGO Store

LEGO Marvel 76232 The Hoopty
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 40658 Millennium Falcon Holiday Diorama

We blijven na de Alpine Lodge even in het kerstgevoel met deze diorama. Je bouwt met 282 steentjes een tafereel dat zich afspeelt in de Millennium Falcon. Chewbacca, Finn en Rey staan op het punt om een riant kerstmaal te verorberen. Mooi hoe LEGO ondanks het beperkte aantal steentjes toch een herkenbaar Star Wars-beeld neer heeft gezet. De kerstdecoratie maakt deze prettig geprijsde set af.

⚡ 1 oktober beschikbaar in de LEGO Store

LEGO Star Wars 40658 Millennium Falcon Holiday Diorama
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser

De duurste set van deze maand kost maar liefst 649,99 euro, maar dan heb je ook wat. Deze Venator-Class Republic Attack Cruiser is de op één na langste Star Wars-set ooit. En dat zegt wat, met vele voorgangers. Alleen de Imperial Star Destroyer uit 2019 troeft ‘m af. Mooi detail: in de hangar aan de zijkant is een klein Republic Gunship te zien. Check ons complete artikel over deze imponerende Star Wars-set voor een uitgebreider voorproefje op de Attack Cruiser.

⚡ 1 oktober beschikbaar in de LEGO Store

lego, star wars, set
(Afbeelding: LEGO)

LEGO 40596 Magic Maze

Ondanks het beperkte aantal nieuwe sets kan oktober duidelijk een prijzige maand gaan worden voor LEGO-verzamelaars. Gelukkig verzachten de Denen de pijn enigszins met een nieuw cadeautje: bij aankopen van meer dan 150 euro krijg je, zolang de voorraad strekt, vanaf 1 oktober LEGO Ideas 21305 Maze. Een kleurrijk knikkerdoolhof dat uit 332 steentjes bestaat. Toch weer mooi meegenomen! Houd de Store in ieder geval goed in de gaten, want leaks wijzen erop dat LEGO nog meer van dit soort extraatjes op de planning heeft staan voor oktober.

⚡ 1 oktober beschikbaar in de LEGO Store

LEGO 40596 Magic Maze
(Afbeelding: LEGO)

Trek in meer LEGO? Check dan ook deze Bugatti Chiron van 1 miljoen steentjes, of lees hoe de Denen met de pet gooien naar hun eigen duurzame initiatief.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.