Pim Jansen
Pim Jansen Voetbal 2 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Het salaris van Jill Roord bij Man City is een behoorlijke vetpot

Kevin de Bruyne verdient omgerekend 465 duizend euro bij Manchester City. Maar hoeveel geld hebben de oliesjeiks over de vrouwen? Of specifieker: wat is ongeveer het salaris van Jill Roord?

Het exacte antwoord is niet publiekelijk gemaakt. Binnen het vrouwenvoetbal liggen de salarissen van de spelers nou eenmaal minder snel op straat dan bij de mannen. Maar met slim redeneren kom je een heel eind. Feit is dat Jill Roord bij Manchester City ongetwijfeld meer verdient dan de slechtst betaalde mannelijke voetballer in de Premier League.

Jill Roord scoort in debuut Manchester City

Deze zomer werd Jill Roord met een recordtransfer van tussen de 300 duizend en 400 duizend euro door Manchester City overgekocht van VfL Wolfsburg. Hiermee is de 26-jarige Oranje-international de duurste Nederlandse speler ooit.

De steenrijke club, grotendeels eigendom van de Abu Dhabi United Group, lijkt dus grote plannen te hebben met de Nederlandse middenvelder. Afgelopen weekend maakte Jill Roord haar debuut voor Manchester City, en die mijlpaal in haar carrière werd gesierd door een doelpunt.

Hoeveel wordt er verdiend in het vrouwenvoetbal?

Zoals gezegd liggen de salarissen in het vrouwenvoetbal niet zo open en bloot op straat als bij de mannen. Feit is wel dat het salaris van een gemiddelde speler in het vrouwenvoetbal in de afgelopen jaren enorm is gestegen. En vooral in Engeland is een opmars gaande.

Volgens onderzoek van de BBC lag het gemiddelde salaris in de Women’s Super League, het vrouwelijke equivalent van de Premier League, op omgerekend 54.214 euro per jaar in 2022. Dat is met een dikke 4.500 euro per maand veel meer dan Jan Modaal in Nederland. Maar uiteraard verdienen topspelers bij grote clubs meer. Zo wordt het salaris van de Nederlandse spits Vivianne Miedema geschat op een jaarinkomen van tussen de 300 duizend en 400 duizend euro.

Het geschatte salaris van Jill Roord bij Man City

Kijken we naar Manchester City, dan zijn de topspelers onder anderen Lauren Hemp en Chloe Kelly. Zij vangen een geschat jaarsalaris van respectievelijk 461 duizend euro en 346 duizend euro. Daarbij wel de disclaimer dat de salarissen per bron tienduizenden euro’s kunnen verschillen.

Komen we uit bij Jill Roord, die als Oranje-international toch echt wel als topspeler is gekocht. Gemiddeld zou een selectiespeler van Manchester City zo’n 70 duizend euro per jaar verdienen, maar als nieuwe speler met een nieuw contract zal de 26-jarige Nederlandse daar zeker boven zitten. Met een beetje slim redeneren kom je uit op een salaris tussen de 100 duizend en 200 duizend euro per jaar. Een ruime schatting, maar hoe dan ook een behoorlijke vetpot.

Check ook de tien beste betaalde vrouwen in het voetbal.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.