Pim Jansen
Pim Jansen Voetbal 15 sep 2023
Leestijd: 1 minuut

Dit verdient de slechtst betaalde Premier League-speler van ’23-’24

In de Premier League wordt als een bezeten met geld gesmeten, maar jij verdient waarschijnlijk meer dan de slechtst betaalde speler in de Engelse voetbalcompetitie. Maak kennis met Rhys Norrington-Davies van Sheffield United FC.

Om het alvast even in perspectief te zetten: Kylian Mbappé verdient in 4 minuten evenveel bij Paris Saint-Germain als Rhys Norrington-Davies in een week.

Rhys Norrington-Davies is de slechtst betaalde Premier League-speler

Rhys Norrington-Davies is een 24-jarige verdediger uit Wales, geboren in Saudi-Arabië. Best ironisch, gezien ze daar vandaag de dag met totaal absurde salarissen strooien in het voetbal. Maar deze noeste verdediger, die in 2022 in de Nations League scoorde tegen het Nederlands Elftal, moet het bij Sheffield United volgens Sportrac doen met een salaris van 400 pond (465 euro) per week en een jaarsalaris van 20.800 pond (24.171 euro). Dat is minder dan het minimumloon in Nederland.

Rhys Norrington-Davies is de slechtst betaalde speler van de premier league, salaris
Rhys Norrington-Davies raakte in oktober 2022 geblesseerd in de Championship-pot tegen Coventry City (Afbeelding: ANP / SIPA USA)

Het salaris van de slechtst betaalde speler van de Premier League, ook geverifieerd door Capology, is het gevolg van een obscure regel in de Engelse voetbalcompetitie. Feit is dat Rhys Norrington-Davies langdurig geblesseerd is en de komende tijd niet in actie komt.

Kevin de Bruyne is de best betaalde speler

De best betaalde speler van de Premier League is Kevin de Bruyne. Bij Manchester City verdient de Belg precies duizend keer zoveel als de slechtst betaalde speler Rhys Norrington-Davies. Dat is inderdaad 400.000 pond (465.000 euro) per week en 20,8 miljoen pond (24,2 miljoen euro) per jaar.

kevin de bruyne is de best betaalde speler in de premier league
Kevin de Bruyne is de best betaalde speler in de Premier League (Afbeelding: ANP)

De volledige top 5 bestaat uit Kevin de Bruyne, Erling Haaland, Mohamed Salah, Jaden Sancho en Raphael Varane. Bekijk hier alle salarissen in de Premier League.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.