Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Voetbal 23 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het misselijkmakende salaris van Mbappé: dit verdient hij per seconde

Dat voetbal anno 2022 bijna alleen nog maar om geld draait wisten we al, maar het nieuwe contract van Mbappé slaat echt alles. De Franse superster sloeg een aanbod van Real Madrid af en blijft tot 2025 bij Paris Saint Germain. Hoe de Franse kampioen hun belangrijkste speler wist te overtuigen? Met een lucratieve deal die niet alleen om geld draait.

Hoewel een flink salaris een goede incentive is om bij te tekenen, besloot Paris Saint Germain nog verder te gaan. De club heeft in het contract laten vastleggen dat Kylan Mbappé voortaan wordt betrokken bij belangrijke besluiten binnen de club. Denk daarbij aan het aanstellen van een nieuwe technisch directeur, trainer of spelers. Dat sterspelers zich bemoeien met de gang van zaken is niet nieuw, maar nog niet eerder werd dit contractueel vastgelegd.

Paris Saint Germain gaat verder dan ooit

PSG ziet Mbappé als de hoeksteen van het project voor de komende jaren. Zowel binnen, als buiten de lijnen. Zelden werd een speler zo groot en belangrijk gemaakt door een club. De kampioen van Frankrijk hoop zo eindelijk die felbegeerde Champions League-beker binnen te halen.

PSG legt hun toekomst dus deels in handen van Mbappé. Een groot compliment voor de Franse superster, maar dat alleen is natuurlijk niet genoeg. Er moet ook geld binnenkomen. Dat weet de PSG-top maar al te goed, en daarom deden ze hun belangrijkste speler een voorstel dat hij niet kon weigeren: een salaris van 50 miljoen euro per jaar.

Het bizarre salaris van Kylian Mbappé

Zo’n astronomische bedrag is bijna niet te bevatten. Om je een beetje een idee te geven van hoe bizar veel dit is, hebben we het teruggerekend naar hoeveel dit is per maand, week, dag, uur, minuut en seconde.

Per jaar: 50.000.000 euro
Per maand: 4.166.667 euro
Per week: 961.538 euro
Per dag: 137.363 euro
Per uur: 5.723 euro
Per minuut: 95,39 euro
Per seconde: 1,59 euro

Naast dit salaris ontvangt Kylan Mbappé ook nog een enorme tekenbonus. PSG maakt volgens VI namelijk 130 miljoen euro over. Een ander belangrijk punt in het contract is dat Mbappe volledig eigenaar wordt van zijn portretrechten. Dit is waar het echte geld zit. Nu gaat een deel van zijn sponsorinkomsten ook naar club, maar dat is straks dus voorbij. Reken er maar op dat dit nog veel meer gaat opleveren dan zijn PSG-salaris.

Haaland en Mbappé lopen binnen

Mbappé is niet het enige toptalent dat duidelijkheid heeft gegeven over zijn toekomst. Ook Erling Haaland maakte onlangs een belangrijke keuze. In tegenstelling tot Mbappé kiest hij wel voor een nieuwe uitdaging, namelijk Manchester City. En ook hij hoeft over geld niet te klagen.

Dit gaat Lionel Messi per seconde verdienen bij PSG

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.