Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Voetbal 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Haaland vertrekt naar Manchester City: dit wordt zijn bizarre salaris

Er werd lang en door veel clubs aan zijn Dortmund shirt getrokken, maar de transfers van Erling Haaland begint nu eindelijk definitieve vormen aan te nemen. De 21-jarige Noor lijkt onderweg naar Manchester City. De clubs zijn akkoord en ook de medische keuring is afgerond. Haaland moet alleen zelf nog een krabbel zetten, en gezien het verwachte salaris moet dat goed komen.

Wat er precies in het contract staat waar Erling Haaland zijn krabbel onder gaat zetten, weten we nog niet. Misschien komen we het ook nooit te weten, maar een aardige inschatting kunnen we best maken. Er zijn genoeg journalisten en nieuwsjagers met betrouwbare bronnen die wel een die hebben wat de Noor gaat verdienen.

Het bizarre salaris van Erling Haaland

Volgens hen gaat Manchester City flink de portemonnee getrokken om de jonge Noor naar Engeland te krijgen. Zij stellen dat Erling Haaland volgend jaar bijna 30,5 miljoen dollar per seizoen gaat verdienen. Dat komt neer op zo’n 585.000 euro per week, 84.000 euro per dag, 3.500 per uur en 58,20 euro per minuut. En dan bedoelen we dus iedere seconde van de dag tot medio 2024 (want dan loopt het contract af)

Dit is een flinke salarisverhoging voor Erling Haaland. Op dit moment verdient hij bij Borussia Dortmund een kleine acht miljoen euro per jaar. In Engelse dienst gaat hij dus bijna vier keer zoveel verdienen. Hij wordt daarmee ook meteen de best betaalde speler van Manchester City. Dat is op dit moment nog Kevin de Bruyne (24,3 miljoen euro) voor Raheem Sterling en Jack Grealish (beiden 23,7 miljoen euro)

Koopje voor Manchester City

Dat Manchester City hem dit salaris kan bieden, heeft ook te maken met de relatief lage transfersom. De regerend kampioen van Engeland hoefde “slechts” 75 miljoen euro over te maken naar Borussia Dortmund. Dat is natuurlijk een enorm bedrag, maar het is bijna de helft van zijn geschatte marktwaarde (144 miljoen euro).

Dat Manchester City dit koopje kan binnenhalen is te danken aan de onlangs overleden Mino Raiola. De Nederlandse spelersmakelaar regelde een clausule waardoor Haaland deze zomer voor 75 miljoen euro kan vertrekken. Vandaar dat er ook zoveel clubs zijn die in zijn diensten geïnteresseerd waren.

Het salaris van Haalands “stadsgenoot” Erik ten Hag

Manchester City wist alle andere Europese topclubs af te troeven en kan volgens seizoen met Erling Haaland op jacht naar die felbegeerde Champions League trofee en de titel. Daarvoor zal het ook moeten afrekenen met stadsgenoot Manchester United. Daar vinden we vanaf volgend jaar Erik ten Hag aan het roer, en ook hij gaat niet verkeerd verdienen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.