Felix Decavel
Felix Decavel LEGO 13 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult op een na langste Star Wars-set ooit

LEGO onthulde zojuist niet alleen een pareltje van een nieuwe set, maar ook nog nog eens de op één na langste ooit. Komt Sinterklaas bijna? Want zonder de Star Wars Venator-Class Republic Attack Cruiser laten we die oude grijsaard verkleumen op het dak.

Ruim vijfduizend bouwstenen en meer dan een meter lang. Daarmee is de LEGO-set een fractie langer dan de onlangs uitgebrachte Icons Concorde maar één cm korter dan de Star Wars Imperial Star Destroyer uit 2019.

De set heeft als referentienummer 75367 en komt uit de gelauwerde Star Wars Ultimate Collection Series van LEGO. We hopen alleen dat je de legendarische AT-AT al hebt gebouwd. Anders zou je wel eens een weekje verlof moeten nemen, wil je genoeg tijd vinden voor beide giganten.

LEGO Star Wars Venator-Class Republic Attack Cruiser

De Venator-class Republic Attack Cruiser roept voornamelijk herinneringen op aan Clone Wars. Van de opvallende rode strepen op het schip tot de commandobrug en de hangar met een schaalmodel van een Republic Gunship erin: de details van deze set zullen Star Wars-fans doen kirren van plezier.  Naast de bouwset zelf, krijg je er ook twee mini-figuurtjes bij om het schip besturen: Captain Rex en Admiral Yularen. Ook ontvang je bij de set een speciale Clone Wars-gedenksteen ter ere van het 20-jarig jubileum van de serie.

lego, star wars, set
(Afbeelding: LEGO)

Maar zelfs gevorderde LEGO-kunstenaars zullen sterretjes zien van de afmetingen. Eens je de 5.374 blokjes in elkaar hebt gestoken, is het Star Wars-schip maar liefst 32 centimeter hoog, 54 centimeter breed en 109 centimeter lang. Houd dus genoeg plaats vrij in de hobbykamer of maak alvast ruzie met de wederhelft.

lego, star wars, set
(Afbeelding: LEGO)

Als je je registreert, krijg je vervroegde toegang tot de verkoop op 1 oktober. Indien niet, is de Star Wars Venator-class Republic Attack Cruiser vanaf 4 oktober verkrijgbaar op de website van LEGO. Op het prijskaartje staat voorlopig een bedrag van 649,99 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.