Felix Decavel
Felix Decavel Banen & Salaris 13 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Het salaris van de bodyguard die Lionel Messi beschermt in Miami

In korte tijd is Yassine Chueko uitgegroeid tot cultfiguur bij Inter Miami. Als schaduw van de Vlo, sta je dan ook onvermijdelijk in de schijnwerpers. Maar hoeveel salaris verdient de bodyguard van Lionel Messi eigenlijk?

Of Yassine Chueko ook een eigen privé-vertrek heeft in de nieuwe mega-villa van Lionel Messi kunnen we niet bevestigen. Maar dat de bodyguard zijn baan serieus neemt, staat buiten kijf.

Naast het onderscheppen van dolgedraaide fans, volgt Yassine Chueko elke beweging van de Inter Miami-ster op én naast het veld.

Wie is Yassine Chueko?

En daar hoort uiteraard ook het gezin bij. Om de veiligheid te waarborgen van de echtgenote en de kinderen, leidt Yassine Cheuko een team van vijftig mensen die dagdagelijks met de bescherming van de Messi-familie bezig zijn.

Chueko zelf is een Amerikaanse ex-Navy SEAL met gevechtservaring in Irak en Afghanistan. Maar nog voor hij de bodyguard van Lionel Messi werd bij Inter Miami, genoot Chueko al enige bekendheid. Zijn Instagram-account telde bijvoorbeeld meer dan 100.000 volgers. Deze populariteit heeft hij voornamelijk te danken aan zijn hobby als MMA-vechter en fitness-goeroe.

Maar sinds zijn nieuwe baan bekend werd, steeg het aantal volgers van Yassine Chueko op Instagram naar 200.000, waaronder ook Lionel Messi.

Het salaris van de bodyguard van Lionel Messi

Over zijn verloning heerst echter meer onduidelijkheid dan over zijn verleden. Namens verschillende bronnen, voornamelijk uit de Amerikaanse, Argentijnse, Britse en de Spaanse roddelpers, verdient de bodyguard van Lionel Messi een salaris van 250.000 dollar per maand, ofwel 3 miljoen dollar per jaar.

Op wiens loonlijst dit astronomische salaris verschijnt? Al krijgt hij zelf natuurlijk aardig wat betaald, gelukkig komt dit niet op de rekening Messi zelf. Naar verluidt wilde Inter Miami geen enkel risico nemen en huurde de club meteen het neusje van de zalm in om de superster te beschermen. Het heeft Yassine Chueko in ieder geval geen windeieren gelegd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.