Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 16 sep 2022
Leestijd: 5 minuten

Laatste kans: LEGO gaat deze 21 sets binnenkort schrappen

LEGO kondigt continu nieuwe sets aan. Van kleine cadeautjes voor tijdens de feestdagen tot peperdure en omvangrijke Star Wars-ruimteschepen. Helaas gaan er ook regelmatig sets uit de handel. Ook dit najaar is het weer raak.

Het probleem: je lokale speelgoedwinkel heeft maar beperkte ruimte in de schappen. Ook LEGO zelf heeft niet een eindeloze fabriekscapaciteit.

LEGO haalt sets uit de handel

Daar heeft de Deense fabrikant een simpele oplossing voor. Elk jaar gaat een flinke reeks sets met pensioen. Dat betekent simpelweg dat ze niet meer geproduceerd zullen worden. Op is op, dus. Zolang de voorraad strekt kun je ze nog bij bijvoorbeeld LEGO zelf kopen, of als je geluk hebt vind je ze nog in een speelgoedwinkel.

Daarna ben je echter overgeleverd aan de grilligheid van de tweedehandsmarkt, waar LEGO-sets vaak al snel explosief in waarde stijgen. Oftewel, sla snel je slag als je een gepensioneerde set nog op je verlanglijstje hebt staan.

Opnieuw is het raak

Ook later dit jaar is het weer raak. LEGO heeft namelijk weer een lijst met sets bekendgemaakt die binnenkort uit de handel gehaald gaan worden. Specifieker dan ‘binnenkort’ is het bedrijf niet, maar de klok tikt dus.

We zetten de negen tofste binnenkort gepensioneerde sets voor je op een rijtje, zodat je nog snel je slag kunt slaan. Daaronder hebben we vervolgens nog de complete lijst aan geschrapte sets gezet.

Imperial Star Destroyer

We trappen af met een Star Wars-set, want LEGO schrapt een flink aantal sets in die lijn. Imperial Star Destroyer is één van de grootste officiële Star Wars-sets en daarmee een must-have voor elke fan. Deze Ultimate Collector Series-set bevat een Imperial Officer- en Imperial Crewmember-minifiguur, een kantelende radar dish, en vele details. Ook is de bouwbare schaalversie van het Tantive IV-sterrenschip inbegrepen voor nog meer authenticiteit. Een displaystandaard en informatief bordje maken het helemaal af.

Sla je slag in de LEGO Store

LEGO Imperial Star Destroyer
💸 (Afbeelding: LEGO)

Imperial Probe Droid

Vind je de Imperial Star Destroyer toch net iets te prijzig? Dan is de Imperial Probe Droid een aanrader. Met 683 onderdelen is de set een geweldig verjaardagscadeau, kerstcadeau of verrassing voor elke Star Wars-kenner of ervaren LEGO-bouwer.

De bouwbare droid heeft beweegbare benen en wordt geleverd met een transparante, in steentjes verwerkte paal om ‘hem op te hangen’ boven een sneeuwwitte scène. Met afmetingen van 10,5 cm hoog, 9 cm breed en 4 cm diep is het een mooi stukje decoratie voor je bureau of huiskamer. Een museumwaardig bordje zorgt ervoor dat ook je gasten weten wat het is.

Sla je slag in de LEGO Store

Iconische kunst: LEGO onthult drie nieuwe must-have Star Wars-sets
💸 (Afbeelding: LEGO)

Camp Nou – FC Barcelona

Barcelona-fans, opgelet! FC Barcelona’s Camp Nou-stadion gaat namelijk uit de handel. Dit zeer gedetailleerde en verzamelbare model bevat alles wat je nodig hebt om een nauwkeurige en trouwe replica te maken van het iconische stadion, inclusief het veld, de tribunes en de ingang. Het bevat zelfs de beroemde “Mes Que Un Club”-slogan in de tribunes!

Sla je slag in de LEGO Store

lego, stadion, fc barcelona, camp nou, set, bouwset, te koop
💸 (Afbeelding: LEGO)

Scout Trooper Helmet

Terug naar Star Wars. LEGO is al enkele jaren flink aan het scoren met een reeks aan hoofden, bustes en helmen. Zowel binnen Marvel als Star Wars. Nu gaan de eerste modellen uit die reeks met pensioen, waaronder de helm van Scout Troopers. Met 471 steentjes bouw je een replica die je op een standaard tentoon kunt stellen.

Sla je slag in de LEGO Store

Iconische kunst: LEGO onthult drie nieuwe must-have Star Wars-sets
💸 (Afbeelding: LEGO)

Volkswagen T2 Camper Van

Ben je op zoek naar een uniek cadeau of verzamelobject voor een autoliefhebber? Dan is de Volkswagen T2 Camper Van het checken waard. Dit model heeft alle iconische kenmerken van de klassieke VW-bus, en wordt geleverd met een heleboel accessoires zoals textielgordijnen, een surfplank en opvouwbare stoelen. . Maar wees snel – dit model is nog maar beperkt beschikbaar en zal naar verwachting, afgaande op vergelijkbare modellen, snel in prijs gaan stijgen.

Sla je slag in de LEGO Store

Thuis op vakantie: LEGO onthult Volkswagen T2 Kampeerbus
💸 (Afbeelding: LEGO)

Adidas Originals Superstar

Bouw één van ‘s werelds meest iconische sneakers met de LEGO Adidas Originals Superstar. Gevuld met authentieke details zoals de beroemde shell toe, de drie iconische strepen, het adidas-logo op de tong is dit model voor volwassenen een tof eerbetoon aan de originele adidas-sneaker. Met veters en een unieke schoenendoos-achtige verpakking is het een must-have voor sneakerheads. Je kunt zelfs zelf bepalen of je een linker- of rechterschoen bouwt. Pittige dilemma’s.

Sla je slag in de LEGO Store

LEGO 10282 Adidas Superstar. sneaker
💸 (Afbeelding: LEGO)

1989 Batwing

Dit displaymodel gebruikt het het iconische design van de Batwing uit de 1989-film. Het toffe aan dit model is dat je het iconische voertuig zowel neer kunt zetten als op kunt hangen. Met 2363 stukjes bouw je het 11 centimeter hoge, 52 centimeter lange en 58 centimeter brede model. Een perfect stukje muurdecoratie voor de Batman-fan.

Sla je slag in de LEGO Store

LEGO UCS 1989 Batwing 76161
💸 (Afbeelding: LEGO)

Classic TV Series Batman Cowl

We blijven nog even in de wereld van Batman. Ook van de Caped Crusader kun je namelijk een model uit de helmen-serie bemachtigen. Althans, voorlopig nog. Deze 372-delige replica van het iconische Batman-helm is gebaseerd op de klassieke televisieserie. Verwacht dus geen Christopher Nolan-achtig design.

Het resultaat kun je tentoonstellen op een standaard, inclusief informatiebordje. Een topcadeautje voor tijdens de feestdagen!

Sla je slag in de LEGO Store

LEGO nieuwe sets oktober
💸 (Afbeelding: LEGO)

Ford F-150 Raptor

Een LEGO-lijstje is natuurlijk niet compleet zonder een replica van een beroemde auto, want daar heeft de Deense fabrikant er vele van. Helaas gaat de Ford F-150 Raptor met pensioen. Dit authentieke, gedetailleerde model is geïnspireerd door de echte Ford F-150 Raptor-pick-up. Het heeft een V6-motor met bewegende pistons, vering op alle wielen en realistische interieurdetails. Een open motorkap en een laadbak maken het geheel af.

Sla je slag in de LEGO Store

LEGO nieuwe sets oktober
💸 (Afbeelding: LEGO)

Ook deze sets gaan met pensioen

Helaas gaat LEGO nog veel meer sets uit de productie halen. Hieronder vind je de complete lijst:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.