Alrik de Jong
Alrik de Jong Banen & Salaris 2 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Dit is je maximale hypotheek als je samen 100.000 euro verdient

We tonen je regelmatig de parels van Funda, maar hoe zit het eigenlijk met jouw maximale hypotheek? Dit kun je lenen voor een woning als je samen 100.000 euro verdient.

Een ton aan jaarsalaris klinkt veel, ook nog als je het samen verdient. Maar gezamenlijk 100.000 euro verdienen in een jaar betekent een gemiddeld maandsalaris per persoon van iets meer dan 4.100 euro. Is natuurlijk een prima inkomen, maar op de huizenmarkt van vandaag is het niet direct een vetpot.

Maximale hypotheek met 100.000 euro salaris

Voor de berekening gaan we uit van een gezamenlijk jaarsalaris van 100.000 euro zonder leningen. Ook legt het fictieve koppel geen groot deel van het eigen vermogen (of dat van hun ouders) in om de maximale hypotheek omhoog te krikken.

Volgens de hypotheekberekenaar van Independer kom je als stel dat samen 100.000 euro per jaar verdient uit op een maximale hypotheek van 496.953 euro. Dit geldt voor een rentevaste periode van 10 jaar met een rente van 4,58%. De bruto maandlasten komen uit op 2.541 euro.

Uiteraard verschillen de maandlasten per bank en zal per situatie de maximale hypotheek verschillen. Maar in grote lijnen is dit wat je kunt lenen met een gezamenlijk jaarsalaris van 100.000 euro. En daarvoor kun je dit appartement met 64 vierkante meter woonoppervlak kopen in Amsterdam. Of deze vrijstaande joekel in het Friese Buitenpost.

En met een minimumloon?

Eerder zochten we al uit wat je maximale hypotheek is met een minimumloon, en dan is dit het enige huis op Funda dat je kunt kopen. Check ook de maximale hypotheek van Jan Modaal, waar jij overigens dik boven zit als je samen 100.000 euro per jaar verdient.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.