Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 8 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Opmerkelijk goedkoop landhuis met enorm stuk grond te koop op Funda

Wil je weg van de drukte van de stad? Geen zorgen, Manners Makerlaardij heeft een prachtig landhuis met een enorme lap grond voor je gevonden. Het stulpje staat voor fors minder dan de gemiddelde huizenprijs te koop op Funda.

Het is niet voor het eerst dat wij een pareltje van de Nederlandse woningmarkt uitlichten. Zo schreven we eerder over een ruime villa met rieten dak voor slechts 375.000 euro en dit betaalbare pareltje met een gigantische mancave.

Betaalbaar landhuis op enorm perceel op Funda

Dat bedrag dat voor de gemiddelde koopwoning gevraagd wordt, ligt nog altijd ten noorden van de vier ton. Beide zojuist genoemde villa’s staan te koop voor minder geld dat. Vandaag duiken we nog lager in prijs, met dit betaalbare landhuis dat op Funda wordt aangeboden voor slechts 350.000 euro.

Landhuis villa funda perceel grond land te koop
(Afbeelding: Funda / De Haan Schippers Makelaars)

Het huis zelf biedt 246 vierkante meter aan woonoppervlakte. Dat is veel, maar valt in het niet vergeleken met de lap grond die je erbij krijgt. Het perceel is namelijk 2.650 vierkante meter groot. Een lekker plekje voor jezelf dus, toch?

Twee-onder-één-kap

Niet helemaal. De schuur die in de jaren zeventig tegen de Funda-woning aan is gebouwd, heeft een woonbestemming gekregen en wordt verhuurd. In feite woon je dus in een veredelde twee-onder-één-kap. Desondanks is het een idyllisch plekje.

Landhuis villa funda perceel grond land te koop
Helemaal rechts in beeld is de andere woning te zien. (Afbeelding: Funda / De Haan Schippers Makelaars)

Wie daarvoor openstaat en, samen met de schuurbewoners, van de rust wil genieten, zal naar de Achterhoek moeten verkassen. Het Funda-landhuis dat begin vorige eeuw werd gebouwd, staat namelijk in het Gelderse Vorden.

Landhuis villa funda perceel grond land te koop
Vanbinnen lijkt de woning erg gedateerd. (Afbeelding: Funda / De Haan Schippers Makelaars)

In het landhuis op Funda vind je onder meer drie slaapkamers en enorme (eigen) schuur en een houtkachel. Gezien het energielabel G zul je flink door moeten stoken om het enigszins warm te krijgen. Afkoelen gaat makkelijker. In de tuin is namelijk een grote zwemvijver te vinden.

Rijksmonument met erfpacht

Dat je ondanks het flinke perceel toch directe buren hebt, is niet het enige addertje onder het gras. De Funda-woning is namelijk een Rijksmonument. Als je 3,5 ton voor dit landhuis aftikt, maakt dat je dus nog geen eigenaar. Je bent dan erfpachter en de jaarlijkse canon bedraagt nog eens 9.700 euro. Misschien toch een gevalletje goedkoop is duurkoop.

Duurste rijtjeshuis op Funda biedt meer dan je denkt

 

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.