Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 23 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Duurste rijtjeshuis op Funda biedt meer dan je denkt

Wie denkt dat een rijtjeshuis per definitie betaalbaar is, heeft het mis. Dat blijkt uit het prijskaartje van de duurste rijtjeswoning op Funda. Wel krijg je er verrassend veel voor terug.

Huizenprijzen zijn nog altijd hoog en dus zoekt Manners geregeld naar betaalbare woonopties, zoals dit complete huis dat je in de supermarkt koopt voor 8.000 euro. Ondanks een portemonnee gevuld met enkel een beetje wisselgeld en wat kauwgom, kunnen we het tijdens onze Funda-struinsessie niet laten te sorteren op ‘hoogste prijs eerst’.

Duurste rijtjeshuis van Nederland

We zijn namelijk nieuwsgierig hoeveel het duurste rijtjeshuis van Nederland kost en wat je ervoor terugkrijgt. Als antwoord op beide vragen geldt: vrij veel. In Heemstede staat dit stulpje te koop. Van buiten lijkt het op meerdere arbeiderswoningen uit begin vorige eeuw. Maar welke is het precies? Nou, allemaal.

Uit de Funda-advertentie blijkt namelijk dat het om zowel nummer 16, 17 als 17A aan de Blekersvaartweg gaat. Je koopt dus zowat het hele rijtje. Het gaat om bijna 500 vierkante meter aan woonoppervlak op een perceel van 649 vierkante meter.

Industriële looks

De Funda-woning zelf is uitermate stijlvol aangekleed. Er is een mooie balans gevonden tussen stoere, industriële looks en een warme, knusse sfeer. In de rijtjeswoning(en) vind je zes slaapkamers, vier badkamers en nog eens twee aparte toiletten.

De ruime keuken is voorzien van een kookeiland met zes pitten en in de eetkamer is het plafond bijna 7,5 meter hoog. Mocht dat alles nog niet luxueus genoeg zijn, dan vind je ook nog een lift in huis. In de achtertuin van zo’n 300 vierkante meter tref je een groot terras (én dakterras).

Prijs van de Funda-rijtjeswoning

Wat mag dit alles kosten? 2.950.000 euro. Een behoorlijke som geld voor een ‘rijtjeshuis’. Voor bijna 3 miljoen euro kun je ook deze Nederlandse villa kopen, al betekent dat gek genoeg niet dat je er ook echt in mag wonen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.