Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 6 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is het duurste huis op Funda waarin je niet mag wonen

In Zeeland staat een schitterende Funda-villa te koop, maar zelfs als je al al je spaarvarkens stukslaat, mag je nog niet in wonen. Het is namelijk een recreatiewoning.

En niet zomaar een, het is de duurste recreatiewoning op Funda. Het huis staat aan de Zeeuwse wateren en maakt onderdeel uit van Harbour Village Het Zilveren Schor, een wijk van tachtig chique recreatievilla’s op steenworp afstand van vissersdorp Arnemuiden. Weer eens wat anders dan deze top 5 goedkoopste recreatiewoningen op Funda.

Duurste recreatiewoning op Funda

Een recreatiewoning, dus. Daar mag je, tenzij een woonbestemming is afgegeven door de gemeente, niet permanent in wonen. Je hebt een ander verblijfadres nodig en nee, simpelweg een postbus aanhouden telt niet. Dat maakt deze villa een prijzig vakantiehuisje. Maar wat krijg je eigenlijk voor het duurste huis op Funda waar je niet mag wonen?

In totaal zo’n 207 vierkante meter aan woonruimte. Het perceel waar de villa op staat is zelfs 1.000 vierkante meter groot. In de Funda-advertentie valt te lezen dat de recreatiewoning uit vier woonlagen bestaat en ruimte biedt aan acht personen.

Luxe huis met open haard al eye-catcher

Over de inrichting hoef je je niet te bekommeren. Alles wat je op de foto’s ziet, zit erbij en we kunnen niet anders zeggen dan dat de Funda-villa buitengewoon sfeervol is aangekleed. Van het marmeren keukenblad tot het donkere hout dat door de gehele woning terug te vinden is. Toppunt is de open haard die als eye-catcher van de woonkamer fungeert.

Ook vanuit een praktisch oogpunt is er niets te klagen. Zo is er voldoende parkeergelegenheid en kun je zelfs je betaalbare jacht binnenshuis stallen in een overdekte aanlegplaats ín de Funda-woning. Prijs van al dit moois? 2.950.000 euro. Oef, dat is veel geld voor een huis waar je niet eens kunt wonen. Niet alleen omdat het een recreatiewoning betreft, maar ook omdat de villa al onder voorbehoud verkocht is. De smaakgevoelige Funda-villa van deze Feyenoord-speler staat nog wel te koop.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.