Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 27 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Miljoenenvilla van Feyenoord-ster Kökçü te koop via Funda

Nadat Feyenoord het tot landskampioen geschopt heeft, is de geruchtenmolen rond Arne Slot en zijn spelers op volle toeren gaan draaien. Van Slot is inmiddels bekend dat hij blijft, maar te toekomst van Orkun Kökçü is nog onzeker. Zijn villa staat in ieder geval al even te koop op Funda.

Het betreft een imposante woning in Hoofddorp die weinig gezelligheid uitstraalt, maar ieder zijn smaak. De villa met 343 vierkante meter aan woonoppervlak staat op een stuk grond van 944 vierkante meter en is van alle luxe voorzien. Zo kon de 22-jarige voetballer genieten van een groot binnenzwembad, een moderne keuken en een super-de-luxe inloopdouche.

Creativiteit in het veld, maar niet in huis

Over smaak valt niet te twisten, maar wij doen graag een poging. Zo doet de buitenkant van de Funda-villa denken aan een futuristische bunker. Algen op de niet meer zo witte buitenmuren versterken deze post-apocalyptische sfeer. Op de oprit spotten we de decadente Mercedes G 63 AMG van Orkun Kökçü. Toepasselijk, niet alleen omdat een G-klasse zijn mannetje zou staan tijdens een Walking Dead-achtige zombie-uitbraak, maar ook omdat de keuze voor deze wagen perfect past bij de rest van het huis.

Villa Funda Orkun Kökçü Woning huis te koop
(Afbeelding: Funda)

Van binnen lijkt de villa van Kökçü nog het op een opgehemelde tandartspraktijk. Hoewel je zou verwachten dat de kille marmervloer alle warmte uit je lichaam zuigt, is dat niet het geval. De gehele woning is namelijk voorzien van vloerverwarming.

Dit kost de villa van Feyenoord-speler Orkun Kökçü

Hoe dan ook moet er heel wat gedaan worden om hier een warme sfeer te creëren, zo onderstreept de klinische styling. Witte vloeren, witte wanden, witte kunstwerken, witte bank, witte stoelen. Wit, wit en nog eens wit. Eigenlijk vormen het blauwe zwembad en de zwarte douche de enige uitzondering. Het moet je ding zijn. Hier en daar een wollig vloerkleed, sfeervolle lamp of levendige plant zou geen overbodige luxe zijn.

Wat dat betreft is deze ruige Nederlandse woning op Funda veel stijlvoller aangekleed, maar daar betaal je wel een stuk meer voor dan voor de villa van Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü. De woning van de voetballer, die overigens al drie maanden te koop staat, moet 1.750.000 euro kosten. Is je dat te veel, dan ben je misschien geïnteresseerd in de drie luxe woningen in de goedkoopste gemeenten van Nederland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.