Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 30 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze ruige villa op Funda kan eigenhandig de wooncrisis oplossen

Hoewel deze villa in Santpoort-Zuid al in 1955 het levenslicht zag, is het pand vijf jaar geleden nog volledig verbouwd. Toch staat de riante woning nu al te koop op Funda. De gelukkige koper krijgt echter meer dan één woning.

Tijdens de verbouwing zijn er namelijk twee tiny houses in de tuin geplaatst. Een gulle koper zou zijn steentje kunnen bijdragen in de woningcrisis en hier mensen in kunnen huisvesten. Beide tuinhuisjes hebben hun eigen badkamer en keukentje. Maar goed, dat gaat natuurlijk niet gebeuren. De potentiële kopers die met dit budget Funda afstruinen, zullen zelf vermoedelijk weinig last hebben van de woningnood.

Treed binnen in de flinke villa op Funda

Smaken verschillen, maar we vermoeden dat velen het werk van architect Osiris Hertman kunnen waarderen. Van buiten oogt de woning misschien ietwat robuust, maar het interieur is verfijnd en smaakvol ingericht. Zo is de villa op Funda sierlijk aangekleed met allerlei hebbedingen zoals een e-bike met dikke banden, een houten surfboard en een ruige motor.

Zoals te verwachten, is de riante Funda-woning van alle luxe voorzien. Zo vind je na binnenkomst uiteraard een chique keuken, verschillende loungehoeken, meerdere haarden, een wijnkelder en zelfs een spa met sauna en Turks stoombad. Bovendien is de woonvilla voorzien van een Bowers & Wilkins-audiosysteem, waar je op elke plek in de woning van kunt genieten.

Dit is de top 20 van steden waar de meeste ultra-rijken wonen

Op de bovenverdieping van de Funda-villa vind je vijf grote slaapkamers met hoge plafonds waar elk meubelstuk rijkdom uitstraalt. Je krijgt zelfs een eigen sportschool(tje), waarvan je de deur gelukkig kunt sluiten als je op 2 januari al je goede voornemens onherroepelijk het raam uit hebt gesmeten.

Vraagprijs van de woning

In totaal beslaat het perceel 1.082 vierkante meter, waarvan 360 vierkante meter woonoppervlak. Daar zijn de twee tiny houses bij meegerekend. Het huis ademt geld en dat zal de nieuwe eigenaar ook moeten doen. De vraagprijs van de Funda-villa, te koop bij makelaar Engel & Völkers, is 2.750.000 euro. Pinnen?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.