Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

The Walking Dead is terug met gruwelijke nieuwe zombie

Maak kennis met de eerste trailer voor Dead City, de meest ambitieuze spin-off van The Walking Dead tot nu toe.

Vorig jaar werd op 20 november de 177e aflevering van The Walking Dead uitgezonden in Amerika, waarmee na iets meer dan twaalf jaar de langlopende zombieserie dan eindelijk tot een einde kwam. Eindelijk ja, want de serie wisselde sporadische hoogtepunten helaas af met een hoop zwakkere seizoenen. Bovendien was het typisch zo’n serie waar je praktisch niet meer aan durft te beginnen: 177 afleveringen bingen is een flinke commitment, al helemaal met de voorkennis dat niet elk seizoen even sterk is. En, al helemaal als je al, ooit, toen de serie net begon, wel al een stuk hebt gezien.

The Walking Dead: Dead City

Voor geïnteresseerden zijn er gelukkig een hoop alternatieven. Binnen het universum van The Walking Dead worden een hoop andere verhalen verteld. Op het moment van schrijven zijn er meer dan zes spin-offs van de hitserie al uit of in ontwikkeling. Desnoods check je de main show via de originele comics, en stap je vanaf het begin bij The Walking Dead: Dead City in.

Dat is namelijk meteen de interessantste spin-off tot nu toe. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Fear The Walking Dead heeft Dead City hoofdrolspelers uit de reguliere show als de gezichten van de serie. Dan hebben we het over Maggie en Negan, gespeeld door Laura Cohen en Jeffrey Dean Morgan. De show volgt hun missie naar en in New York. Maggie rekruteert Negan om te helpen met de zoektocht naar haar zoon Hershel, nadat hij ontvoerd werd. In de serie zal ook Željko Ivanek een grote rol spelen als The Croat, de mysterieuze man die Hershel meenam.

Gruwelijke trailer

We weten al een tijdje dat deze spin-off eraan zit te komen, maar nu hebben we ook een eerste volledige trailer te pakken. AMC maakt meteen duidelijk dat Dead City net zo ambitieus is als de reguliere serie: de trailer onthult een verwoest en verlaten New York. Ook krijgen we een eerste voorproefje op een angstaanjagende Walker, die uit op gruwelijke wijze gecombineerde lichaamsdelen bestaat. Voeg daar een hint naar het verleden van Negan en The Croat, en je maakt ons meteen ontzettend nieuwsgierig.

Meer spin-offs!

Gelukkig hoeven we niet al te lang meer geduld te hebben: The Walking Dead: Dead City gaat van start op 18 juni. Dat is pas het begin: castleden hebben al gehint naar een tweede seizoen, al wil AMC daar nog niks over loslaten. Wel weten we al dat Negan en Maggie niet het enige duo zijn die een eigen spin-off krijgen.  In 2024 keren Rick en Michonne terug in een gloednieuwe serie. Voeg daar een reeds aangekondigde spin-off toe met Daryl Dixon die naar Frankrijk vertrekt die later dit jaar uitkomt, en fans van The Walking Dead hoeven zich niet te vervelen. Dit zijn geen lullige, irrelevante spin-offs: de grootste gezichten van The Walking Dead zijn springlevend!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.