De langverwachte Walking Dead spinoff serie is onthuld!

Volgens het Amerikaanse netwerk AMC zou The Walking Dead nog tientallen jaren door kunnen gaan, qua verhalen die de makers nog willen vertellen.

Nieuwe The Walking Dead spinoff

Als je geen zin hebt om nog al die jaren te wachten op nieuwe verhaallijnen, dan kun je volgend jaar terecht bij een nieuwe spinoff die zich in dezelfde wereld afspeelt.

We wisten al een tijdje dat er een derde Walking Dead serie aan zat te komen, na The Walking Dead en Fear The Walking Dead. Nu is er echter ook een eerste volledige trailer beschikbaar, die meer doet denken aan een tienerdrama dan aan de series die we tot nu toe voorgeschoteld kregen.

Verwacht echter geen Disney Channel materiaal, want de wereld waarin de Walkers rondlopen is nog altijd een gruwelijke plek om te leven. Alleen al deze eerste trailer zit al tjokvol shots die je liever niet aan je kinderen toont.

The Walking Dead Universe: Untitled Third AMC Series Official Trailer – NYCC 2019

AMC released the first look at the untitled third The Walking Dead Universe series at NYCC. The new show will hit AMC in Spring 2020. The new series stars Aliyah Royale (The Red Line), Alexa Mansour (Unfriended: Dark Web), Annet Mahendru (The Americans), Nicolas Cantu (The Amazon World of Gumball), Hal Cumpston (Bilched) and Nico Tortorella (Younger).

Geboren in een wereld vol zombies

Het interessante aan deze spinoff, die overigens nog geen titel heeft, is het gegeven dat de tieners in een wereld met zombies zijn geboren. Ze hebben de outbreak niet meegemaakt. Dit is altijd al hun werkelijkheid geweest. Dat brengt een nieuwe dimensie naar de serie, een nieuwe invalshoek die deze serie kan onderscheiden van de andere twee.

Sterker nog, deze trailer voelt aan als wat het eerste seizoen van de reguliere serie leek te beloven. Het draait meer om het ontdekken van een angstaanjagende wereld, dan om de missie om de mensheid te redden. De scope lijkt kleiner, intiemer.

Nieuwe doelgroep?

Desalniettemin moet je wel een groot fan zijn van de wereld om ook deze serie te gaan volgen. De toon van deze trailer is opvallend anders dan die van The Walking Dead en Fear the Walking Dead.

Dat het niet de standaard kijker aan zal spreken, betekent echter niet dat het een verkeerde zet is van AMC.

Juist door een ander type show te introduceren kan het netwerk nieuwe doelgroepen bereiken en voorkomen dat de franchise compleet uitgemolken wordt. Maar dan moet het wel even sterk uit de hoek komen…

The Walking Dead spinoff
Bron: AMC

Cast en release

De show begint in de lente van 2020 en krijgt een eerste seizoen van tien afleveringen. De cast bestaat onder andere uit Aliyah Royale als Iris; Alexa Mansour als Hope; Annet Mahendru als Huck; Nicolas Cantu als Elton; Hal Cumpston als Silas; en Nico Tortorella Felix. De spinoff komt in Nederland naar Amazon Prime.

Reageer op artikel:
De langverwachte Walking Dead spinoff serie is onthuld!
Sluiten