Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

The Walking Dead is (niet) klaar: 6 spin-offs om naar uit te kijken

Na twaalf jaar is The Walking Dead tot een einde gekomen. Fans hoeven echter niet te treuren: er zijn meerdere spin-offs in ontwikkeling, met in totaal zes shows die je kunt gaan streamen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Niet schrikken: het is meer dan twaalf jaar geleden dat de eerste aflevering van The Walking Dead uitkwam. Nu, na elf seizoenen en 177 afleveringen, is de megaserie tot een einde gekomen. Zondagavond, op 20 november, werd de finale uitgezonden.

Zes spin-offs voor The Walking Dead

We zullen niks over wat er in die finale is gebeurd verklappen. Hoe dan ook kun je het gerust het einde van een tijdperk noemen. Naja, einde, voorlopig ben je nog niet van The Walking Dead af. Mits je daarvoor kiest. Er zijn namelijk al drie spin-offs uitgekomen, en er komen nog eens drie (!) spin-offs van de zombieserie aan.

We zetten ze alle zes op een rijtje. Vergelijk het met Game of Thrones: het einde van de reguliere serie is pas het begin van een breder cinematic universe, maar dan op je favoriete streamingdienst. The Walking Dead is simpelweg een zombie die maar terug blijft komen.

Fear the Walking Dead

We trappen af met de drie spin-offs die je nu meteen al kunt checken. Fear the Walking Dead ging van start in 2015 en is alweer toe aan zijn achtste seizoen. De show volgt een compleet nieuwe groep overlevenden na de zombie-apocalyps. Je hebt dus maar liefst zeven seizoenen om aan te beginnen als je de spin-off tot nu toe links hebt laten liggen. Ook tof: er komen soms ook bekende gezichten uit de reguliere show voorbij.

📺Fear the Walking Dead is te streamen op Amazon Prime Video

The Walking Dead is (niet) klaar: 6 spin-offs om naar uit te kijken
📺 (Afbeelding: AMC)

The Walking Dead: World Beyond

Geen trek om te beginnen aan een nieuwe langlopende serie zonder einde? Dan ben je aan het juiste adres bij World Beyond, een spin-off die in 2020 van start ging en vorig jaar voorzien werd van een finale. De show speelt zich tien jaar na de aanvankelijke apocalyps af, en draait om het mysterieuze Civic Republic Military. De militaire groep die Rick meenam in de beruchte helikopter- scène in seizoen negen van The Walking Dead.

📺The Walking Dead: World Beyond is te streamen op Amazon Prime Video

The Walking Dead is (niet) klaar: 6 spin-offs om naar uit te kijken
📺 (Afbeelding: AMC)

Tales of the Walking Dead

De meest verse spin-off is Tales of the Walking Dead. Een anthology-serie die verschillende losstaande verhalen vertelt binnen het bredere universum van de reguliere show. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen en is op het moment van schrijven helaas nergens te streamen. De cast bestaat onder andere uit Terry Crews, Olivia Munn en Anthony Edwards. Niet de minste namen dus. Dat geldt ook voor de showrunner: Channing Powell staat aan het roer. Hij was ook verantwoordelijk voor de reguliere show en Fear The Walking Dead.

📺 Tales of the Walking Dead is op dit moment helaas nergens te streamen

The Walking Dead is (niet) klaar: 6 spin-offs om naar uit te kijken
📺 (Afbeelding: AMC)

Spin-off voor Daryl

Nu zijn we aanbeland bij de spin-offs die nog in ontwikkeling zijn. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze spin-off over Daryl (Norman Reedus) en Carol (Melissa McBride) zou gaan, maar de actrice haakte af. De show volgt Daryl nadat hij op mysterieuze wijze in Parijs is beland. De show wordt gefilmd in Europa, wat meteen voor een mooi contrast ten opzichte van de reguliere serie zorgt. Verder is er weinig over de spin-off bekend, naast een intrigerende teaser van Reedus zelf: “Mijn personage is niet vrijwillig naar Parijs gegaan. We gaan het Louvre vernietigen en zo. Het wordt gestoord.”

📺 De spin-off van Daryl komt gaat ergens in 2023 van start

The Walking Dead is (niet) klaar: 6 spin-offs om naar uit te kijken
📺 (Afbeelding: AMC)

Dead City

Ook publieksfavorieten Lauren Cohan en Jeffrey Dean Morgan krijgen hun eigen serie. De show werd aanvankelijk aangekondigd onder de naam ‘Isle of the Dead‘, maar sindsdien is de naam veranderd naar Dead City. De spin-off volgt het onwaarschijnlijke koppel terwijl ze naar een “post-apocalyptisch Manhattan afreizen, lang geleden afgesneden van het vasteland.” Dat geeft de schrijvers dus alle ruimte om los te gaan met hun verzinsels. Dead City wordt gefilmd in New Jersey en New York, en de eerste beelden zijn al vrijgegeven.

📺 Dead City gaat in april 2023 van start

The Walking Dead is (niet) klaar: 6 spin-offs om naar uit te kijken
📺 (Afbeelding: AMC)

Miniserie voor Rick en Michonne

Leuk al die spin-offs, maar fans van het eerste uur willen natuurlijk vooral weten hoe het afloopt met Rick. Het personage van Andrew Lincoln was immers in de eerste jaren het hoofdpersonage van The Walking Dead. De plannen om films rondom Rick te maken zijn van de tafel, het wordt nu een serie. De show gaat om Rick en Michonne draaien en komt ergens in 2023 uit. De officiële persrelease meldt dat de serie “zal beginnen met zes afleveringen”, wat er al op voor lijkt te sorteren dat het niet bij een miniserie zal blijven.

📺 De Rick-serie gaat ergens in 2023 van start

The Walking Dead is (niet) klaar: 6 spin-offs om naar uit te kijken
📺 (Afbeelding: AMC)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.