Felix Decavel
Felix Decavel Sport 27 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De 11 duurste Eredivisie-spelers per positie in transferwaarde

Feyenoord mag dan wel verdiend kampioen zijn. Maar als we de duurste Eredivisie-spelers per positie het veld in sturen, kijkt de nieuwe landskampioen meteen tegen een achterstand aan. Dit is het waardevolste elftal in Nederland qua transferwaarde.

De drie grootste vaderlandse beloften ken je al. Maar om de voetbaltop te beklimmen, zullen de talenten enkele gevestigde waardes van de troon moeten stoten.

Het duurste elftal in de Eredivisie qua transferwaarde

De transferwaardes van de spelers hieronder zijn gebaseerd op cijfers van het doorgaans goed ingevoerde Transfermarkt. In totaal kost het duurste elftal van de Eredivisie 249 miljoen euro. Om het astronomische bedrag in perspectief te plaatsen (alhoewel): Chelsea spendeerde vorige zomer meer dan 300 miljoen euro aan slechts negen spelers. Een – hoogstwaarschijnlijk snel verpulverd- wereldrecord voor één enkele transferperiode.

Hoe dan ook staan er ongetwijfeld ook Eredivisie-namen op het lijstje van de Engelse scouts. Dit zijn momenteel de duurste spelers per positie in Nederland in een gouwe ouwe 4-3-3 formatie waarvan de punt naar achteren staat.

Positie Speler (Leeftijd) Transferwaarde
Doelman Justin Bijlow (25) € 13 miljoen
Verdediger Rechts Lutsharel Geertruida (22) € 18 miljoen
Centrale Verdediger Jurrien Timber (21) € 42 miljoen
Centrale Verdediger David Hancko (25) € 20 miljoen
Verdediger Links Owen Wijndal (23) € 10 miljoen
Defensieve Middenvelder Edson Àlvarez (25) € 35 miljoen
Aanvallende Middenvelder Xavi Simons (20) € 30 miljoen
Aanvallende Middenvelder Mohammed Kudus (22) € 30 miljoen
Linksbuiten Steven Bergwijn (25) € 24 miljoen
Rechtsbuiten Johan Bakayoko (20) € 9 miljoen
Centrumspits Fábio Silva (20) € 13 miljoen

Met slechts drie vertegenwoordigers in het duurste elftal van de Eredivisie moet Feyenoord Ajax nu wel laten voorgaan. De Amsterdammers rekenen vijf ploeggenoten bij de meest waardevolle spelers per positie in Nederland. De Rotterdammers staan dit seizoen wel op gelijke hoogte met PSV, dat evenwel drie spelers aflevert.

meest waardevolle elftal, duurste spelers, eredivisie, feyenoord, ajax, psv
(Afbeelding: Transfermarkt)

De speler met de grootste transferwaarde van de hele nationale voetbalcompetitie is Jurrien Timber. De duurste spelers die het lijstje net niet hebben gehaald, zijn onder anderen Ibrahim Sangaré (defensieve middenvelder, 35 miljoen euro), Orkun Kökçü (aanvallende middenvelder, 30 miljoen euro) en Calvin Bassey (centrale verdediger, 18 miljoen euro). Bekijk de volledige lijst op Transfermarkt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.