Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 27 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

5 steengoede mini-series op Disney+ om in een weekend te bingen

Als je goed door het aanbod van Mickey Mouse snuistert, blijkt niet alles wat de klok slaat Star Wars of Marvel. De beste mini-series op Disney+ roeren een heerlijke cocktail van onverwachte parels en internationale toppers die in Nederland onder de radar vlogen.

En net zoals de beste mini-series op Netflix en HBO Max, zal je bij Disney+ even moeilijk van de bank te sleuren zijn dit weekend.

De beste mini-series op Disney+

De spelregels zijn duidelijk. Onze ogen blijven alleen aan het scherm gekluisterd als series na één seizoen afgelopen zijn. En bovendien bingen we alleen fictie. Helaas moeten we daardoor meteen korte metten maken met het – gerechtvaardigde – geschreeuw om Broadchurch en de fascinerende blik achter de schermen bij de uiteenvallende Beatles.

Maar ook al is het een bittere pil om te slikken; je slechte humeur tovert ongetwijfeld om dankzij de eerste topper op het lijstje met de beste mini-series op Disney+.

Dopesick

IMDb: 8,6

Het gefictionaliseerde maar waargebeurde verhaal over de bloedkokende oorsprong van de opioïdencrisis in de Verenigde Staten. Allemaal door de onstilbare hebzucht van één farmaceutische familie: de Sacklers. Alleen al omwille van Micheal Keaton moet je Dopesick zien.

A Small Light

IMDb: 8,3

A-Small-Light, beste mini-series, disney+
(Afbeelding: Disney+)

A Small Light is een nagelnieuwe maar onderbelichte oorlogsserie over Anne Frank die op Rotten Tomatoes de volle punten scoort. In dit artikel lees je alles over de mini-serie op Disney+.

The Old Man

IMDb: 7,6

Van oer-stoner naar opgejaagde CIA-legende en alles ertussen. De immer iconische Jeff Bridges schittert altijd.

Antidisturbios / Riot Police

IMDb: 8,1

antidisturbios, beste mini-series, disney+
(Afbeelding: Disney+)

Een ondergewaardeerde Spaanse parel die soelaas biedt aan elke ontgoochelde fan van het steeds slechter wordende Casa De Papel. De spannende mini-serie op Disney+ volgt een keiharde groep oproerpolitieagenten die door binnenlandse zaken onderzocht wordt na de al dan niet opzettelijke dood van een Afrikaanse immigrant.

 The English

IMDb: 7,9

Laat je niet misleiden door de trailer; in Nederland is The English met Emily Blunt in de hoofdrol wel degelijk te bekijken op Disney+. Alle zes afleveringen van deze mini-serie zullen geen één seconde saai zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.