Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 25 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

5 zalige stonerfilms als stil protest tegen Amsterdams blowverbod

Als vreedzaam protest tegen het blowverbod in Amsterdam hebben we met de redactie een allerlaatste inspiratiesessie gehouden in de oude binnenstad. En blijkbaar zijn dit de vijf beste stonerfilms ooit.

Gelukkig houdt de onverkiesbare Femke Halsema zich bezig met de meest nijpende problemen die onze hoofdstad al eeuwenlang teisteren. Van die heerlijke BBQ-geur waren Amsterdammers al een tijdje verlost. En elke inwoner hoopte natuurlijk al jaren om geen druppel bier meer te mogen drinken in het park. Maar nu krijgen ze eindelijk de langverwachte kers op de taart: een blowverbod.

Iemand nog een krap appartement nodig aan het Vondelpark trouwens? Het kost je maar een miljoen of twee tegenwoordig en je krijgt er alle toeristen gratis bij. Zonder tuin uiteraard, want die tijden zijn lang vervolgen. Behalve voor Femke Halsema natuurlijk, die er twee heeft.

Stonerfilms om thuis het bloweverbod van Femke Halsema te omzeilen

Lieve Femke Halsema, bekijk alsjeblieft de beste stonerfilms aller tijden met je zoon. Doe The Big Lebowski er ook maar bij. En kom terug op dit truttige beleid.

In ieder geval: this is like, our opinion man.

Fast Times At Ridgemont High

De Bijbel onder de stonerfilms kwam uit in 1982, maar geldt nog steeds als een hilarische klassieker. Zijn hoofdrol als sympathieke stoner lanceerde Sean Penn voorgoed naar de Hollywood-top.

IMDb: 7,1

Te bekijken op Amazon Prime Video.

Dazed And Confused

Nee Femke Halsema, je ziet ze nog niet vliegen. Ook Dazed and Confused betekende namelijk het begin van een illustere sterrencarrière. In dit geval van Matthew McConaughey.

IMDb: 7,6

Te bekijken op YouTube Films

Don’t Be A Menace

Net als het blowverbod in Amsterdam is Don’t Be A Menace eigenlijk een parodie. Maar dan wel een die daadwerkelijk grappig is.

IMDb: 6,5

Te bekijken op DVD via bol.com

Harold & Kumar 1 + 2

Ook nu zie je ze nog niet vliegen Femke, al krijg je er deze keer wel twee in één klap. Beide Harold &a Kumar-films zijn wat deze redactie betreft namelijk de beste stonerfilms aller tijden. En hier krijg je ook meteen de beste scène:

IMDb: 7,0 en 6,5

Te koop op DVD via bol.com,  of te bekijken met een VPN op Amazon Prime Video.

Pineapple Express

En als iemand Femke Halsema een hijsje kan laten nemen, is het de stoner der stoners wel. Seth Rogen maakte samen met James Franco dan ook van de meest iconische stonerfilms ooit.

IMDb: 6,9

Te bekijken op Apple TV+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.