Jana Witteman
Jana Witteman Geld & Carrière 15 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

De goedkoopste recreatiewoningen op Funda vanaf 10.000 euro

Met het drukke dagelijkse leven van tegenwoordig, is het belangrijk om af en toe te ontsnappen aan de sleur en te genieten van een welverdiende vakantie. Terwijl sommige mensen ervoor kiezen om verre oorden op te zoeken, hebben steeds meer Nederlanders de charme van vakantiewoningen in eigen land ontdekt. Maar voor welke prijs kun je jouw eigen recreatiewoning al kopen via Funda?

Betaalbaar, pittoresk en vol mogelijkheden. Een eigen vakantiehuis biedt ontsnappingsmogelijkheden aan de alledaagse routine zonder direct een fortuin uit te geven.

De goedkoopste recreatiewoningen op Funda

In dit artikel nemen we een kijkje in de wereld van de goedkoopste vakantiewoningen in Nederland. Maak je klaar voor natuur, bos, hondendecoratie en een flinke portie kleur.

1. Wijsterseweg, Spier – 10.000 euro

Je kunt bieden op dit chalet vanaf een startbedrag van 10.000 euro (v.o.n). Mocht dit vakantie-optrekje jouw eigendom worden, dan krijg je zo’n 52 vierkante meter woonoppervlak met twee slaapkamer en onder andere een gaskachel en airco. Een kleine adder onder het gras: de grond is geen eigendom, dus deze recreatiewoning staat op grond die gehuurd wordt. De parkkosten per jaar? 1.995,00 euro. Kijk hier voor meer foto’s.

Goedkoopste recreatiewoningen op Funda
Wijsterseweg, Spier (Afbeelding: Funda) (Afbeelding: Funda)

2. Strijperdijk, Soerendonk – 15.000 euro

Deze stacaravan uit het jaar 2000 biedt 70 vierkante meter woonoppervlak en wordt aangeboden inclusief meubilering. Afgaand op de foto’s stammen deze uit hetzelfde jaar als de recreatiewoning zelf. De vakantiewoning staat in Soerendonk op Oostappen vakantiepark Slot Cranendonck. Die plaats kun je tegen een verhuurprijs van 2.900 euro per jaar behouden. Kijk hier voor meer foto’s.

soerendonk, goedkoopste recreatiewoningen op funda, oudehaske, vakantiehuizen
Strijperdijk 9 F-3, Soerendonk (Afbeelding: Funda)

3. Oude Benderseweg, De Wolden – 15.000 euro

Deze stacaravan van 35 vierkante meter uit 1993 staat op Funda te koop voor het luttele bedrag van 20.000 euro. Bijkomend voordeel: de jaarlijkse kosten van 2.369 euro huur voor de plaats op het vakantiepark zijn voor heel 2023 al afgerekend. De woning is voorzien van dubbel glas en vloerisolatie. Tipje van de sluier: als je van bomen houdt, dan is dit wellicht dé plek voor jou. Klik Kijk hier voor meer foto’s.

Oude Benderseweg
Oude Benderseweg, Ruinen (Afbeelding: Funda)

4. Zevenbergjesweg, Voorthuizen – 22.500 euro

Deze vrijstaande bungalow stamt uit het jaar 1986 en biedt 44 vierkante meter woonoppervlak. Daarnaast heb je toegang tot een externe berging van nog eens 10 vierkante meter. De woning staat op grond van een chaletpark in Voorthuizen en die wordt gehuurd voor een bedrag van 3.780 euro per jaar. Voor die prijs heb je wel je eigen kavel, een perceel van maar liefst 350 vierkante meter. Naast een voorliefde voor bos is een voorliefde voor kleur bij dit vakantie-optrekje ook aanbevolen. Via Funda te koop voor 22.500 euro. Kijk hier voor meer foto’s.

Zevenbergjesweg, voorthuizen, goedkoopste recreatiewoningen op funda, oudehaske, vakantiehuizen
Zevenbergjesweg, Voorthuizen (Afbeelding: Funda)

5. Wijsterseweg, Spier – 24.500 euro

Terug naar het prachtige Drenthe en hetzelfde park waar je de nummer 1 op deze lijst ook vindt. Voor dezelfde voorwaarden koop je dit veel mooier gelegen en beter verzorgde chalet via Funda voor 24.500 euro. Daarvoor krijg je 38 vierkante meter woonoppervlak en een prachtig uitzicht op de natuur. De parkkosten zijn met 2.295 euro per jaar overigens iets hoger dan de andere stacaravan op dit park. Kijk hier voor meer foto’s.

Wijsterseweg, spier, drenthe, goedkoopste recreatiewoning op funda, vakantiehuizen
Wijsterseweg, Spier (Afbeelding: Funda)

De gemene deler van deze verschillende recreatiewoningen: permanente bewoning is niet toegestaan. Dus mocht je op zoek zijn naar een oplossing voor de crisis op de woningmarkt, dan is een recreatiewoning in ieder geval niet het antwoord. Toch liever naar het buitenland? Dan kun je via onderstaand artikel wat inspiratie opdoen met de 10 meest gewilde vakantiehuizen via Airbnb.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.