Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 16 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

De 10 duurste privéjets van beroemde CO2-uitstoters

Welk bekend gezicht vliegt de wereld rond in de prijzigste vogel van allemaal? Dit zijn de duurste privéjets in het bezit van vervuilende beroemdheden.

Klimaat en rijkdom gaan samen als bier en wijn. Al hebben multimiljonairs waarschijnlijk geen kopzorgen na een weekje bakken en braden op hun superjacht onder de Mediterraanse zon.

Duurste privéjets van beroemdheden

Aan jetlags ontsnapt echter niemand. Ook beroemdheden in de duurste privéjets ter wereld niet. Maar wie heeft het grofste geld uit de bodemloze portefeuille gevist om onze planetaire longen vol te pompen met CO2?

1. Drake – Boeing 767

Drake begrijpt niet helemaal hoe klimaatopwarming werkt. Dat verklaart waarschijnlijk zijn keuze voor de bombastische Boeing 767, ofwel ‘Air Drake’: de duurste privéjet in het bezit van een beroemdheid.

duurste privéjets, drake
(Afbeelding: ANP)

Prijs: 185 miljoen dollar

2. Kim Kardashian – Gulfstream G650ER

De privéjet van Kim Kardashian is speciaal voor haar ontworpen. Vandaar de naam KIM Air. Ze krijgt behoorlijk wat kritiek te verwerken over haar CO2-uitstoot.

Prijs: 150 miljoen dollar

3. Tyler Perry – Gulfstream III

Tyler Perry is voornamelijk in de Verenigde Staten bekend als zijn personage van een oude Afro-Amerikaanse vrouw genaamd Madea. En dat heeft hem geen windeieren gelegd. Van alle beroemdheden heeft Perry de op twee na duurste privéjet. En vervuiling of niet, hij gebruikte het vliegtuig ook om humanitaire hulp te leveren aan de Bahama’s, na de verwoestende doortocht van een orkaan. Dat siert hem.

Prijs: 125 miljoen dollar

4. Donald Trump – Boeing 757

Nu Air Force One terug bij de Democraten in de hangar staat, zal Trump het met zijn Boeing 757 moeten doen; de vierde duurste privéjet in het bezit van een beroemdheid.

duurste privéjet, Trump
(Afbeelding: ANP)

5. Elon Musk – Gulfstream G700

De rijkste man ter wereld vliegt in de vijfde duurste privéjet van alle beroemdheden; de Gulfstream G700. Lafjes hoor.

Prijs: 78 miljoen dollar

6. Richard Branson – Dassault Falcon 50EX

De oprichter van Virgin Air is zeker geen maagd in de lucht. Richard Branson vliegt rond in een Dassault Falcon. Zijn vorige exemplaar verkocht de miljardair aan niemand minder dan Max Verstappen.

Prijs: 75 miljoen dollar

7. Mukesh Ambani – Boeing Business

Mukesh Ambani is voorzitter en directeur van Reliance Industries, dat een omzet heeft van 104 miljard dollar, met belangen in de petrochemie, olie, gas, telecom en detailhandel. Een echte strijder voor het klimaat dus, met drie vliegtuigen in zijn persoonlijke vloot. Maar de Boeing Business is de duurste privéjet in zijn bezit.

duurste privéjet, ambani
(Afbeelding: Boeing)

Prijs: 73 miljoen dollar

8. Kylie Jenner – Bombardier Global Express

Deze kruisvaarder voor het klimaat werd al meermaals bekritiseerd vanwege haar korte vluchten. Maar de privéjet van Kylie Jenner is tenminste wel roze, als symbool voor de bril die ze altijd draagt.

duurste privéjet, kylie jenner
(Afbeelding: Kylie Jenner Instagram)

Prijs: 73 miljoen dollar

9. Larry Page – Gulfstream G650ER

Een van de oprichters van Google, Larry Page, heeft de negende duurste privéjet onder beroemdheden. Net als Tyler Perry gebruikte hij het vliegtuig al eens voor humanitaire hulp. Al heeft de man wel vier (!) privé-eilanden op Fiji, dus zal eigenbelang daar vast ook iets mee te maken hebben.

Prijs: 70 miljoen dollar

10. Bill Gates – Bombardier 8000

Dan de laatste zelfverklaarde klimaatactivist op het lijstje. Van alle privéjets die Bill Gates in de hangar heeft, is zijn Bombardier 8000 de duurste vogel. En tevens het vliegtuig waarmee hij naar de klimaattop in Parijs afzakte. Een voorbeeld voor de rest van de wereld.

duurste privéjet, bill gates
(Afbeelding: Bombardier)

Prijs: 66 miljoen dollar

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.