Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 6 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De BMW van Joy uit B&B Vol Liefde is een koopje als tweedehands auto

Joy, de hotshot uit B&B Vol Liefde, liet afgelopen week zien dat hij meer is dan enkel een spirituele energie. Hij imponeerde zijn dames – of deed een poging daartoe – door zijn ‘rallyauto’ tevoorschijn te toveren. De betreffende BMW blijkt een betaalbare occasion.

Heel Nederland schakelt elke avond rond 20:30 naar RTL 4, voor de romantische, maar vaker nog tenenkrommende taferelen in datingshow B&B Vol Liefde. Afgelopen week was Mount Joy-bewoner Joy (ach, wat bescheiden) weer aan de beurt om tv-kijkend Nederland te verwennen met diepzinnige quotes.

Mannelijke energie van B&B Vol Liefde-ster Joy

Joy staat graag in zijn ‘mannelijke energie’, zoals hij het zelf noemt. Die masculiniteit etaleert hij door donuts te doen in het stoffige grind met een van zijn auto’s. Een heuse ‘rallywagen’, als we de voice-over mogen geloven.

Dit kost een nacht in de B&B Vol Liefde van de deelnemers in 2023

Het gaat om een verlaagde BMW 3-Serie met kuipstoelen en racegordels. De Dreier is van de E36-generatie en pik je voor niet al te veel geld op als occasion. Zeker voor de minder geliefde Touring-variant die Joy heeft, hoef je jouw bankrekening niet te plunderen. Op verkoopsite Gaspedaal.nl vind je de B&B Vol Liefde-figurant al vanaf minder dan 5.000 euro.

BMW 3-Serie Touring als rallyauto

We zijn niet zeker welk blok dat bij de BMW onder de motorkap ligt, maar als je de joy van het rallyrijden echt eens wil ervaren, moet je voor een 328i-versie gaan. Deze variant haalt zijn 192 pk aan mannelijk energie uit een 2.8-liter zes-in-lijn.

B&B Vol Liefde Joy BMW 3-Serie E36 Touring betaalbare occasion tweedehands auto
(Afbeelding: Autowereld / Ton&Tim Automobielen)

Op dit moment staat één 328i Touring van deze generatie te koop op Gaspedaal.nl. Voordeel is dat de occasion al een rallymetamorfose is ondergaan. Het interieur is gestript en de auto is voorzien van kuipstoelen en een rolkooi. Daarnaast is de tweedehands auto behoorlijk verlaagd. Misschien toch weer iets verhogen voordat je de zandpaden op duikt.

Andere betaalbare BMW-occasion

Nadeel is dat het 260.000 zware kilometers zullen zijn geweest die op de tellerklok van de BMW staan. Als je dat voor lief neemt, kun je voor 5.500 euro rondscheuren als B&B Vol Liefde-ster Joy. Zoek je liever een iets deugdelijkere BMW-occasion? Check dan dit bliksemsnelle tweedehandsje voor het geld van een Volkswagen Polo.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.