Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 6 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Drie goedkope huurauto-opties voor een vakantie vanuit Nederland

Auto’s worden alsmaar duurder en veel mensen hebben geen eigen auto meer. Maar wat als je met de auto op vakantie wil en er zelf geen hebt? Dan biedt een huurauto uitkomst.

Branchevereniging Bovag liet onderzoek doen naar verhuurbedrijven en stelt dat de vraag naar huurauto’s de komende jaren flink zal stijgen. ‘Bedrijven hebben een toenemende behoefte aan een flexibele vloot’, stelt de Bovag.

Huurauto in trek

De omzet van verhuurbedrijven zal ook stijgen door meer privégebruik. Daarbij speelt vooral de hogere aanschafprijs van auto’s een rol. “Mensen vaker zullen kiezen voor gebruik in plaats van bezit.” Verder meent de Bovag dat een afname van parkeergelegenheid, toenemend toerisme en de elektrificatie van het wagenpark meespeelt.

Volgens de brancheorganisatie zijn nog lang niet alle EV’s geschikt voor lange autovakanties. Heb je een elektrische auto (of helemaal geen auto) en wil je toch op vakantie? Dan biedt een huurauto uitkomst.

Kosten voor een vakantie van twee weken

Manners licht drie goedkope huurauto’s uit die geschikt zijn voor een roadtrip. Daarbij noemen we ook een EV, omdat die bij sommige vakanties juist wél van pas komen. We selecteerden een periode van twee weken in de maand augustus en gaan uit van een rit van 2.000 kilometer.

1. Toyota Aygo – 383 euro

Bij verhuurder Avis spotten we een Toyota Aygo. Met een dagprijs van 27,39 euro een goedkope keuze. Het enige nadeel is dat de huurauto een tikkeltje klein is. Mocht je echter met z’n tweetjes op pad gaan, dan kun je ook de achterbank benutten voor je koffers.

Huurauto huurauto's vakantie goedkoop goedkoopste auto huren
(Afbeelding: Toyota)

De verhuurder beperkt je niet in het aantal kilometers dat je mag rijden tijdens je vakantie en pechhulp zit bij de prijs inbegrepen. Je maakt dus enkel nog aan de pomp kosten. Die blijven gelukkig beperkt, doordat het kleine stadsautootje uiterst zuinig is, net als deze betaalbare occasion.

2. Dacia Jogger – 858 euro

Wie veel koffers, tenten en koelboxen mee wil zeulen, doet er goed aan om voor een Dacia Jogger te kiezen. Meer bagageruimte betekent echter wel een grotere bon. Gelukkig betreft het een zevenzitter, dus misschien kun je de kosten delen.

Huurauto huurauto's vakantie goedkoop goedkoopste auto huren
(Afbeelding: Dacia)

Hoewel Avis ook de Dacia Jogger verhuurt, is deze niet beschikbaar in de periode waar wij op vakantie willen. Bij deze verhuurder is de ruime huurauto nog wel beschikbaar.

Dankzij subsidie kost deze elektrische auto minder dan 9.000 euro

Per dag rekent het verhuurbedrijf 75 euro, maar huur je hem een week, dan zakt het dagtarief naar iets meer dan 60 euro. Twee weken kosten je een kleine 860 euro en daarvoor krijg je 2.000 vrije kilometers. Elke kilometer erbij, kost je nog eens 0,22 euro.

3. Renault Zoe – 506 euro

We sluiten af met een elektrische huurauto en niet zonder reden. Steeds meer steden weren vervuilende auto’s, dus een EV is je beste vriend tijdens een citytrip.

Huurauto huurauto's vakantie goedkoop goedkoopste auto huren
(Afbeelding: Renault)

Voor deze elektrische Renault Zoe geldt geen kilometerbeperking en de EV wordt aangeboden voor 36,12 euro per dag. Een roadtrip van twee weken kost je dus zo’n 506 euro, exclusief laadkosten. Zorg wel dat je dit weet voordat je met een elektrische huurauto op vakantie gaat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.