Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 12 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze villa op Funda koop je voor minder dan de gemiddelde huizenprijs

Het kwik op de woningmarkt daalt, maar koophuizen zijn nog altijd prijzig. Toch vonden wij zowaar een villa op Funda voor minder dan de gemiddelde huizenprijs.

Sinds 2015 stijgen de huizenprijzen en met name de laatste jaren gaat het hard. Vorig jaar piekte de gemiddelde huizenprijs op bijna 430.000 euro. Inmiddels rapporteert het CBS een gemiddelde prijs van zo’n 412.900 euro.

Betaalbare villa op Funda

Wie denkt dat voor dat bedrag vandaag de dag enkel nog rijtjeswoningen beschikbaar zijn, heeft het mis. Op Funda vind je niet alleen vrijstaande huizen voor iets meer dan 4 ton, maar zelfs enkele woningen die als villa aangemerkt staan.

vrijstaand vrijstaande huis villa woning huizenprijs huizenprijzen woningmarkt funda
(Afbeelding: Funda / Verver Jet Winters Makelaars)

Een daarvan is dit huis in het Groningse Middelstum. Tja, om voor een prikkie in een riante villa te kunnen wonen, moet je zoeken in de Middelstum of nowhere. Maar dat geeft niet, want er gaat niets boven Groningen, toch?

vrijstaand vrijstaande huis villa woning huizenprijs huizenprijzen woningmarkt funda
(Afbeelding: Funda / Verver Jet Winters Makelaars)

Wat krijg je dan als je je hypotheek in de noordelijke provincie uitgeeft? Een Funda-villa met 204 vierkante meter aan woonoppervlak op een perceel van ruim 1.000 vierkante meter. Vind dat maar eens in hartje Amsterdam.

Huis van de burgemeester

Uit de advertentietekst blijkt dat de woning in 1910 gebouwd is voor de toenmalige burgemeester. Verder staat in de omschrijving op Funda dat de villa beschikt over ‘veel karakter’, wat vaak makelaarspraat is voor oud en versleten.

vrijstaand vrijstaande huis villa woning huizenprijs huizenprijzen woningmarkt funda 4
Het huis heeft een kelder van zo’n 120 vierkante meter. (Afbeelding: Funda / Verver Jet Winters Makelaars)

Misschien moet je dus nog even de handen uit de mouwen steken, maar er is zeker iets moois van te maken. De vijf slaapkamers, authentieke houtvloer en enorme kelder (lees: toekomstige mancave) heeft de Funda-villa al.

Huizenprijzen gaan mogelijk weer stijgen

Voor dit alles wordt 414.000 euro gevraagd. Ja, dat ligt misschien enkele euro’s boven de gemiddelde huizenprijs die we net noemden, maar wie daarover wil zeuren, moet snel zijn. De huizenprijzen lijken binnenkort namelijk weer te gaan stijgen, zo schrijft Business Insider. Bovendien stond de woning eerder voor 445.000 te koop op Funda, dus misschien kun je er nog wel een beetje vanaf praten. Heb je iets meer te besteden, dan kun je ook een kijkje nemen bij deze ruige villa.

vrijstaand vrijstaande huis villa woning huizenprijs huizenprijzen woningmarkt funda
(Afbeelding: Funda / Verver Jet Winters Makelaars)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.