Coen Grutters
Coen Grutters Architectuur 6 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Funda-villa staat voor minder dan gemiddelde huizenprijs te koop

Een gemiddeld koophuis kost ruim 400.000 euro. Toch vonden wij een heuse villa op Funda voor veel minder geld. Met enkel een likje verf zal deze woning weer stralen.

Manners speurt altijd naar koopjes. Het is dan ook niet voor het eerst dat we je een betaalbare Funda-villa tippen. Eerder kwam ook dit pareltje al voorbij. Het huis dat we vandaag uitlichten is echter nog veel goedkoper.

Betaalbare villa te koop in Friesland

De belangrijkste reden voor zijn lage prijs is de ligging. Niet iedereen ziet zich namelijk wonen in het Friese Boelenslaan. Je zou dan één van de slechts 1.200 inwoners zijn van het dorpje dat op 30 kilometer rijden ligt van Leeuwarden.

Funda villa huizenprijs te koop huis woning goedkoop gemiddeld prijs
(Afbeelding: Funda / Makelaardij Knijpstra)

Wie de randstad zat is en zichzelf wel naar Fryslân ziet verkassen, kan rekenen op een perceel van 827 vierkante meter. De Funda-villa zelf heeft 135 vierkante meter aan woonoppervlakte. Achterin de tuin vind je een houten schuur die nog eens 24 vierkante meter aan ruimte biedt.

Huis met rieten dak voor 375.000 euro

Verder is de villa voorzien van drie slaapkamers, een dakterras, een siervijver, een houtkachel en zelfs een rieten dak. Vroeger voor de plebs, nu voor de welbedeelden. Toch staat dit alles staat te koop voor een bescheiden 375.000 euro.

Funda villa huizenprijs te koop huis woning goedkoop gemiddeld prijs
(Afbeelding: Funda / Makelaardij Knijpstra)

Het huis oogt misschien ietwat oubollig, maar er is niets dat een likje verf niet kan verhelpen. Stel je deze Funda-villa eens voor in het wit, met de kozijnen en houtdelen aan de wand in het grijs of zwart. Dan oogt de riante woning opeens heel anders (zie de foto boven dit artikel).

Funda villa huizenprijs te koop huis woning goedkoop gemiddeld prijs
(Afbeelding: Funda / Makelaardij Knijpstra)

Ook het interieur kan wel een make-over gebruiken. De houten balken in het plafond, de verouderde keuken en de stenen muren zijn niet ieders ding. Het lijkt echter wel een goede basis te zijn. Het interieur kun je altijd nog onder handen nemen.

Alternatieven op Funda

Heb je juist véél geld, maar wil je ‘kleiner’ wonen? Dan is het duurste rijtjeshuis van Nederland misschien iets voor jou. Ook hebben we nog dit enorme huis van een Feynoord-ster voor je in de aanbieding, al is die villa wel wat smaakgevoelig.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.