Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 8 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo absurd veel verdient OnlyFans-baas aan jouw voyeurisme

OnlyFans is in sneltempo uitgegroeid tot een waanzinnig winstgevend social mediabedrijf. Door de stijgende lijn in gebruikers kon de eigenaar zichzelf ruim een half miljard dollar uitkeren de voorbije twee jaar. En dat zijn niet eens de enige opmerkelijke cijfers.

Dat je met OnlyFans een aardig zakcentje kunt bijverdienen, bewijzen deze beroemde sportvrouwen. Maar ook het platform zelf zwemt inmiddels in een berg geld.

De waanzinnige verdiensten van OnlyFans

Dankzij een recent gepubliceerd jaarverslag van moederbedrijf Fenix International, werd de boekhouding van het Britse OnlyFans aan de Big Ben gehangen. En winst is al wat de klok slaat.

In 2022 kon het platform voor seksueel expliciete content zo’n 525 miljoen dollar bijschrijven aan pure winst. Een stijging van 21 procent met het jaar voordien. OnlyFans telt nu ruim 3 miljoen content creators (47 procent meer dan in 2021) en 238,8 miljoen gebruikers (27 procent meer dan in 2021).

In totaal gaven deze gebruikers 5,55 miljard dollar uit in 2022. En met de vrijgevige betalingsregeling op OnlyFans, krijgen de content creators daar 80 procent van, ofwel 4,5 miljard dollar.

“We verwachten dat onze toewijding om ‘creator first’ te zijn en het veiligste sociale mediaplatform aan te bieden, een sterke basis zal vormen om de komende jaren de omzetgroei, winstgevendheid en merkbekendheid te blijven stimuleren”, aldus het jaarverslag van OnlyFans.

Ook interessant: 67 procent van de inkomsten kwamen uit de Verenigde Staten, 15 procent uit Europa en 18 procent uit de rest van de wereld. En dit wereldwijde succes vertaalt zich ook naar de bankrekening van de eigenaar.

Leonid Radvinsky

Vader-zoon duo Guy en Tim Stokely stampten de cash cow in 2016 uit de grond met een investering van slechts 10.000 pond. Twee jaar later in 2018 nam Leonid Radvinsky OnlyFans over voor ettelijke miljoenen. En dat heeft de man geen windeieren gelegd.

In 2022 keerde Radvinsky zichzelf een dividend uit van liefst 338 miljoen dollar, een stijging van 19 procent op zijn dividend van 284 miljoen dollar in 2021. De voorbije twee jaar samen werd de Oekraïens-Amerikaanse zakenman dus 622 miljoen dollar rijker, omgerekend 575 miljoen euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.