Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 2 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Onthullingsdatum GTA 6 gespot door fans in tweet van Rockstar

De onthulling van GTA 6 lijkt steeds dichterbij te komen. Sterker nog: volgens een merkwaardige theorie komt de reveal nog sneller dan je denkt.

GTA 5 kwam halverwege september uit, in 2013. De game heeft zijn tiende verjaardag achter de rug, waarmee gamers dus al tien jaar op een nieuwe singleplayer-ervaring wachten.

GTA 6 staat voor de deur

De online-modus van de game is het afgelopen decennium van continue updates voorzien, maar voor gamers die vooral Grand Theft Auto voor de verhaalmodus spelen waren het karige jaren.

Gelukkig staat GTA 6 voor de deur. Althans, daar lijkt het sterk op: vorig jaar lekten al tientallen video’s van het spel, en de CEO van GTA-uitgeverij Take-Two Interactive gaf onlangs ook al een indicatie van wanneer we de langverwachte videogame kunnen verwachten. Het spel komt waarschijnlijk uit tussen april 2024 en maart 2025, met een aankondiging ergens in de herfst van 2023.

Exact: nu dus. Tot we officieel nieuws krijgen van Rockstar Games is het wijs om elke voorspelling met een flinke korrel zout te nemen, maar de kans is groot dat GTA 6 ergens in de komende maanden onthuld gaat worden. Dat het dan vervolgens zomaar nog één a twee jaar kan duren voor we ‘m kunnen gaan spelen, mag de pret niet drukken.

Verdachte tweet van Rockstar

Fans worden in ieder geval wanhopig na zolang wachten. Elk geluid vanuit Rockstar wordt onder de loep genomen, met vrij krankzinnige theorieën als resultaat. Zo is GTA-minnend Twitter ook weer als een collectieve Sherlock Holmes op een nieuwe tweet van Rockstar gedoken.

In de tweet wenst de ontwikkelaar zijn fans een vrolijk Moon Festival, ter promotie van een tijdelijke actie in GTA Online waarmee spelers een T-shirt kunnen vrijspelen. Die update maakt de oplettende Twitter-gebruikers weinig uit, maar dat geldt niet voor de  bijbehorende afbeelding.

Vrijwel elk GTA-account dook namelijk meteen op twee details in de afbeelding. Let bijvoorbeeld op de letters van het Vinewood-bord die nog zichtbaar zijn naast de linker speler: VI. Precies: 6. GTA 6.

‘Maanstand verraadt onthullingsdatum’

Daar blijft het niet bij. Andere Twitteraars focusten op de maan rechtsboven. Ze hebben de stand van de maan namelijk geanalyseerd, met als resultaat een corresponderende datum waarop die stand weer actueel is: dinsdag 3 oktober.

Het feit dat praktisch elke Rockstar Game van de afgelopen vijftien jaar op een dinsdag werd onthuld maakt voor de wanhopige GTA-fans de puzzel af: GTA 6 gaat onthuld worden op dinsdag 3 oktober.

Vergezocht? Ja, best wel. In de basis is het simpelweg een bord, een bord dat al tien jaar te vinden is in de wereld van GTA 5.

Het is niet alles of niets

Als de positionering al opzet is, dan kan het nog steeds simpelweg Rockstar zijn die fans aan het teasen, aan het plagen is, met een maan die er puur decoratief achter geplaatst is, zonder diepere hint of boodschap.

De kans dat het hier om een bewuste easter egg gaat is dan ook veel groter dan dat we hier een directe verwijzing naar een onthullingsdatum te pakken hebben.

Maar ach, geef fans eens ongelijk. Ze zitten al tien jaar op nieuws te wachten. Bovendien staat Rockstar wel bekend om dit soort eventuele hints.

Gelukkig komen we er in het geval van deze theorie snel achter of ie klopt: het is op het moment van schrijven al 2 oktober. Scheelt weer, want veel van dit soort vergezochte theorieën hebben het over een veel langere termijn.

GTA 6 in GTA 5

Check voor het zover is ook nog het werk van deze fans, die met indrukwekkend knutselwerk GTA 5 alvast van futuristische graphics voorzien.

X

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.