Felix Decavel
Felix Decavel Hebbedingen 27 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Bugatti Chiron van 1 miljoen LEGO-blokjes vervoert twee personen

Speeltijd voorbij. Alleen grote jongens en meisjes leggen de handen op het stuur van deze krachtpatser. Want voor een volledig functionerende Bugatti Chiron uit LEGO heb je naast 1 miljoen blokjes ook een rijbewijs nodig.

Staat de levensechte LEGO-Ducati al te ronken in de (speelgoed)garage? Hopelijk heb je nog plaats vrij voor een Bugatti Chiron.

Indien wel, houd je de zondagen beter vrij. En trommel die dichte vrienden en verre kennissen ook maar alvast op.

Levensechte Bugatti Chiron van 1 miljoen LEGO-blokjes

Het kostte de LEGO-geniën uit de Deense speelgoedfabriek maar liefst 13.000 manuren om het hele voertuig met 1 miljoen blokjes in elkaar te steken. En de Bugatti Chiron ziet er niet alleen levensecht uit, de superbolide rijdt ook nog eens op de weg.

lego, levensecht, bugatti, volledig functionerend
(Afbeelding: LEGO)

Toegegeven, veel sneller dan een e-bike van Albert Heijn zal je niet kunnen vliegen. De topsnelheid van de speelgoed-Bugatti ligt dan ook op slechts een twintigtal kilometer per uur. Ter vergelijking, de ‘echte’ Chiron raast in 2,5 seconde naar 100 kilometer per uur, met een maximale snelheid van 420 kilometer per uur.

LEGO, bugatti chiron, levensecht
(Afbeelding: LEGO)

Volledig gemaakt uit LEGO Technic, de nagebouwde Bugatti Chiron bestaat naast 1 miljoen blokjes ook uit 2.300 LEGO-motortjes en bijna 4.000 LEGO-tandwielen. Bovendien is de auto niet geschikt voor één, maar voor twee personen. Hij heeft ook werkende koplampen, een functioneel rempedaal, en een snelheidsmeter.

LEGO, bugatti chiron, levensecht
(Afbeelding: LEGO)

Voor de energie heb je slechts twee batterijen nodig. Daarnaast hoef je geen handgeschakelde versnellingsbak te gebruiken: de Bugatti Chiron uit LEGO rijdt maar met één snelheid.

LEGO, bugatti chiron, levensecht
(Afbeelding: LEGO)

Ook speelgoedset in het klein

Gelukkig kun je de Bugatti Chiron ook in het klein nabouwen, en dat met ‘slechts’ 3.600 stenen. De levensechte versie werd door LEGO namelijk als promotie gemaakt voor de commerciële variant.

lego, levensecht, bugatti, volledig functionerend
(Afbeelding: Bol.com)

Momenteel is de Bugatti Chiron helaas uitverkocht op de website van LEGO. Wel zijn er op bol.com nog sets op voorraad met een prijskaartje van 409,95 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.