Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 21 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Albert Heijn overtroeft Lidl met Nederlandse e-bike

Supermarkt Albert Heijn stunt met een betaalbare Nederlandse elektrische fiets met een alleraardigst design en overtroeft Lidl wat betreft de lage prijs. En wees gerust, het is geen e-bike van VanMoof.

Albert Heijn heeft een dure naam, maar zoveel scheelt het tegenwoordig niet meer met de duurder geworden budgetsupermarkten Aldi en Lidl. Vergelijken we deze elektrische fiets met de e-bike in VanMoof-stijl waarmee Lidl op dit moment stunt, dan is de AH zelfs fors goedkoper. Ook voor deze Zündapp bij Lidl, met een niet al te sexy design, betaal je meer.

Albert Heijn stunt met e-bike van Vilette

Maar ‘comparison is the thief of joy‘, zei voormalig Amerikaans president Theodore Roosevelt al. Laten we ons richten op de Villette L’ Amant eco, de e-bike waarmee Albert Heijn op dit moment stunt.

Villette l' Amant Eco e-bike, albert heijn, lidl, elektrische fiets
(Afbeelding: Vilette)

Ofschoon het Nederlandse Villette een budgetmerk is, is het design van de elektrische fiets best aantrekkelijk. De 10,4 Ah accu is subtiel opgenomen in frame, maar wel uitneembaar. En de achterwielmotor wordt voor een groot deel aan het oog onttrokken door de cassette met zeven tandwielen. Je ziet dus niet direct dat het om een e-bike gaat, totdat je moeiteloos zwoegende mensen voorbij fietste met de trapondersteuning, die tot en met 25 kilometer per uur gaat. De actieradius is, afhankelijk van de omstandigheden en de mate van trapondersteuning, 60 tot 90 kilometer. Dit zegt de fabrikant, maar in werkelijkheid kan het nog wel eens wat lager liggen.

Goedkopere elektrische fiets dan bij Lidl

Toch nog even de vergelijking met Lidl, simpelweg omdat de meeste soortgenoten daar duurder zijn, voor de exemplaren met een enigszins acceptabel design. Bij de Albert Heijn betaal je voor de Villette L’ Amant eco e-bike nu geen 1.349 euro, maar 999 euro. Je krijgt tijdelijk dus 350 euro korting op deze elektrische fiets.

Heb je niks met e-bikes, maar wel met barbecueën? Dan ben je niet alleen onze man, maar op dit moment ook spekkoper bij de Albert Heijn. Check de BBQ-deals met Big Green Egg-alternatieven die je daar op dit moment vindt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.