Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 18 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Lidl dropt e-bike in VanMoof-stijl die betaalbaar én repareerbaar is

Het Nederlandse VanMoof is failliet, en daar speelt Lidl slim op in met een betaalbare elektrische fiets. De CRIVIT Urban E-Bike heeft een vergelijkbare hippe stijl, maar is in tegenstelling tot de Hollandse tweewieler wel te repareren door een fietsenmaker.

Het salaris van de directie en die ene klantenservicemedewerker bij VanMoof verraste vriend en vijand. Maar dat was niet de reden van het faillissement. Kort gezegd is het Nederlandse bedrijf te snel gegroeid, waardoor het de stroom aan klachten niet aankon. Wat ook niet meehielp, is dat de fietsenbouwer alles in eigen hand wilde houden, met uniek materiaal dat alleen op een VanMoof paste. Zo kon een normale fietsenmaker niks met jouw hippe e-bike.

Elektrische fiets in VanMoof-stijl bij Lidl

Bij de CRIVIT Urban E-Bike bij Lidl heb je dat probleem niet. Alle onderdelen zijn universeel. Nog een voordeel ten opzichte van een VanMoof, is dat de accu van deze stukken goedkopere elektrische fiets wel uitneembaar is. Je kunt hem dus opladen in je woonkamer.

lidl, crivit urban e-bike, elektrische fiets in vanmoof stijl, betaalbaar
(Afbeelding: Lidl)

De accu heeft met 360 Wh iets minder capaciteit dan de LG-accu van 504 Wh in een VanMoof. Maar deze e-bike van Lidl heeft volgens het boekje alsnog een actieradius van 70 kilometer. Deze is net als bij iedere elektrische fiets afhankelijk van omstandigheden als weer en ondergrond.

De ingebouwde koppelsensor is een belangrijk kenmerk van de CRIVIT Urban. Deze zorgt voor een natuurlijke rijervaring, zonder dat er versnellingen nodig zijn. Hoe harder je trapt, des te meer ondersteuning je krijgt van de achterwielmotor, die een vermogen heeft van 250 W. De elektrische fiets accelereert van 0 tot 25 kilometer in enkele seconden. Vervolgens heb je de keuze uit vijf ondersteuningsniveaus, die via het geïntegreerde LED-display gemakkelijk kunnen worden geselecteerd.

Wat kost de CRIVIT Urban E-Bike

Verder is het design net als bij een VanMoof, en in tegenstelling tot andere budget e-bikes bij Lidl, mooi afgewerkt. De nieuwprijs voor deze CRIVIT Urban E-Bike is 1.499 euro, maar je krijgt 13 procent korting op de elektrische fiets. Blijft er een verkoopprijs van 1.299 euro over.

Check ook de spotgoedkope elektrische fiets van Kruidvat, die een stuk meer minpunten heeft dan de VanMoof-lookalike van Lidl.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.