Felix Decavel
Felix Decavel Elektrische fiets 9 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Kruidvat stunt met spotgoedkope e-bike: de plus- en minpunten

Niet Lidl maar Kruidvat speelt met de pedalen deze keer. En wel met een Merckxiaanse korting op een puike e-bike. Maar behalve de lage prijs, wat zijn de plus- en minpunten van deze betaalbare elektrische fiets?

Sinds de spotgoedkope e-mountainbike van Lidl in de garage staat, maken modderige heuvels deel uit van ons dagelijks dieet. Maar net zoals dubbele wereldkampioen Mathieu van der Poel, bedwingen we even graag de stedelijke jungle als de Vlaamse velden.

Op naar Kruidvat dus, voor een betaalbare elektrische fiets die elk stadshart probleemloos verovert.

Spotgoedkope elektrische fiets bij Kruidvat

De e-bike Formula 13.8AH Tourfiets is niet alleen een sportieve maar ook een stijlvolle elektrische fiets die werkt op voorwielaandrijving. Bovendien ziet het pareltje van Kruidvat eruit als een normale stadsfiets dankzij de uitneembare accu die netjes verstopt zit onder de bagagedrager. Ook de motor van 250 watt geproduceerd door topmerk Ananda neem je nauwelijks waar, vakkundig weggewerkt in het voorwiel.

e-bike, elektrische fiets, kruidvat, betaalbaar, goedkoop
(Afbeelding: Kruidvat)

De accu is goed voor een actieradius van 80 tot 100 kilometer bij één oplaadbeurt. Maar indien je zoals Van der Poel eerder met het hart dan met hoofd koerst, kun je altijd het batterijlevel raadplegen op het display van de fietscomputer.

Mocht er iets aan de hand zijn met de e-bike van Kruidvat, geen probleem. Je krijgt namelijk 3 jaar garantie waarbij je 1 gratis onderhoudsbeurt krijgt per jaar van een mobiele fietshersteller. Eens de elektrische fiets van Formula aan de deur geleverd wordt, hoef je ook bijna niets meer in elkaar te steken aangezien hij al voor 98 procent gemonteerd is.

Plus- en minpunten van de betaalbare e-bike

En uit reviews op de site van Kruidvat valt af te leiden dat de e-bike heerlijk bolt. 81 procent van de kopers raadt de elektrische fiets dan ook aan. Van de in totaal 19 reviews geven slechts 2 klanten een ondermaats cijfer, waarbij één kritiekpunt meteen wordt ontkracht in een andere recensie: namelijk dat de ketting er te makkelijk af ligt. Volgens de enige andere negatieve review fietst de e-bike dan weer “te licht”, niet bepaald een probleem wat ons betreft.

De betaalbare elektrische fiets krijgt voornamelijk complimenten dankzij de fantastische ondersteuning. Vrijwel elke review spreekt over hoe licht de trappers aanvoelen en hoe makkelijk je kilometers kan malen.

De oorspronkelijke prijs van de e-bike Formula 13.8AH Tourfiets was 1.399 euro. Maar met een voucher via de website van het Kruidvat betaal je slechts 849 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.