Felix Decavel
Felix Decavel Hebbedingen 7 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO maakt volledig functionerende Ducati uit 15.000 blokjes

Meer dan 400 uren arbeid en 15.000 blokjes. Maar ondanks dat de prachtmotor volledig uit LEGO bestaat, kun je wel degelijk een ritje maken met deze unieke Ducati.

De LEGO Technic Ducati Panigale blijft een van onze favoriete kunststukjes om in elkaar te steken. Alleen spring je achteraf best niet op het zadel. Dan maar het 1:1-model.

Al ben je aan het bouwproces waarschijnlijk langer zoet dan een zondag of twee.

LEGO maakt rijdende Ducati

Ter ere van de eerste officiële samenwerking tussen Ducati en de speelgoedfabriek mocht Riccardo Zangelmi van Brickvision deze coole kruisbestuiving bekronen met een volledig functionerend exemplaar. Zangelmi is dan ook een ‘Certified Professional‘ van LEGO waarvan er slechts negentien bestaan in de hele wereld (voor mocht je nog op zoek zijn naar een droombaan).

Als resultaat is de Panigale V4R nu niet langer en louter het paradepaardje van Ducati. Ook met de LEGO-vorm zijn we voortaan tevreden als verjaardagscadeau. Althans, het exemplaar waar we zelf de garage mee uit kunnen rijden.

Met dank aan Brickvision

Helaas moeten we erbij vertellen dat je de handen enkel op het stuur zal kunnen leggen als je op bezoek gaat bij Brickvision, de studio van Zangelmi. Vooralsnog zullen we dus geen LEGO-Ducati’s op het wegdek zien verschijnen. Ook wat de prijs betreft, kunnen we je geen cijfer geven maar in ieder geval zal die een stuk hoger uitvallen dan de 70 euro op het prijskaartje van het mini-model. In totaal zou Zangelmi meer dan 400 uren en 15.000 blokjes nodig hebben gehad om de levensechte versie in elkaar te steken.

Heb je al een Ducati in de (speelgoed)garage staan? Onlangs dropte LEGO tien nieuwe auto’s en andere rides, mét een gratis McLaren op de koop toe.

Juist wel op zoek naar een Ducati? Vorig jaar bracht het iconische merk een eerste elektrische motor op de markt die intussen ook in Nederland verkrijgbaar is. Neem je ons wel mee achterop voor een ritje?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.