Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 7 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Jason Statham verslaat Oppenheimer met gedrocht van een film

Niet Oppenheimer maar Jason Statham haalde de grootste vangst binnen. Het universeel neergesabelde Meg 2: The Trench sloeg in als een bom afgelopen weekend en veroverde meer zitjes in de bioscoop dan de blockbuster van Christopher Nolan.

Alleen een dieet van plastic ging niet door de maag van Meg 2. De actiefilm met Jason Statham in de hoofdrol hengelde tijdens het openingsweekend namelijk meer inkomsten binnen dan Oppenheimer. Ondanks een oceaan aan negatieve reviews.

Enkel het recordbrekende Barbie kon niet worden opgepeuzeld door de prehistorische haai.

Jason Statham verslaat Oppenheimer

Het onverwachte succes van de eerste film uit de franchise werd net niet overtroffen. Desondanks blijkt ook Meg 2: The Trench een allesverslindende slokop aan de bioscoopkassa. Globaal verdiende Warner Bros. al 142 miljoen dollar aan de nieuwe kaskraker.

En hoewel de film van Christopher Nolan zich al in de derde week na de première bevindt, is dat bijna het dubbele van de 80,7 miljoen dollar die Oppenheimer dit weekend in het laatje kreeg. Meg 2: The Trench en Jason Statham blijken voornamelijk buiten de Verenigde Staten ware publiekstrekkers. Het verschil in Amerikaanse inkomsten tussen beide blockbusters bedraagt slechts een miljoen dollar maar internationaal gezien bracht Meg 2 bijna 60 miljoen meer op dan Oppenheimer het afgelopen weekend.

Barbie blijft ongenaakbaar aan de leiding met totale inkomsten die inmiddels meer dan een miljard dollar overtreffen. En ondanks het zakken van een wereldwijd plaatsje, is Oppenheimer intussen de meest succesvolle WOII aller tijden met een voorlopige eindafrekening van 500 miljoen dollar.

Negatieve reviews voor Meg 2

Toch zullen Greta Gerwig en Christopher Nolan ongetwijfeld raar opkijken. In tegenstelling tot de twee zomerhits, is Meg 2: The Trench een onverhoopt succes. De actiefilm kampte niet alleen met promo-problemen vanwege de staking in Hollywood, ook de storm aan negatieve reviews leek Jason Statham en co al te begraven voor er een bioscoopticket verkocht was.

Op IMDb scoort Meg 2: The Trench voorlopig een vrij mager cijfer van 5,6 op 10. Op Rotten Tomatoes stijgt de Tomatometer niet verder dan 28 procent tegenover een puike publieksscore van 73 procent.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.