Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 1 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

LEGO lanceert Dune-bouwset met gratis cadeau in februari

Na een maand met meer dan honderd nieuwe sets doet LEGO het in februari iets rustiger aan, maar desalniettemin brengt de maand van de liefde weer mooie nieuwe sets voor volwassenen met zich mee. Waaronder een bouwset van de sciencefiction-franchise Dune.

We maken de balans voor je op, zodat je goed geïnformeerd de (digitale) speelgoedwinkel binnen kunt stappen. Shop ze!

Alle nieuwe LEGO-sets van februari

Van een door een fan ontworpen eerbetoon aan de klassieke rode telefooncel tot een gedetailleerde Ornithopter uit de Dune-films: dit zijn alle nieuwe LEGO-sets van februari. Inclusief een cadeautje!

LEGO 40679 Love Gift Box

Met het begin van februari komt ook Valentijnsdag steeds dichterbij. In dit artikel hebben we uiteenlopende cadeautips van LEGO voor je op een rijtje gezet. De Denen helpen je tussen 1 en 14 februari ook een handje, zolang de voorraad strekt. Bij aankopen vanaf 75 euro in de LEGO Store krijg je namelijk gratis een zogenaamde Love Gift Box, een roze doos waaruit een Shiba Inu tevoorschijn komt. Een hartballon, chocolade en zoetsappig tekstje maken het romantische plaatje af. 159 steentjes, schoon aan de haak.

🎁 Check de complete set hier

LEGO Februari valentijnsdag sets Shiba cadeau
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Icons 10327 Dune Atreides Royal Ornithopter

Je hoeft je niet te vervelen tijdens het aftellen naar de tweede Dune-film. Waar het nieuwste pareltje van Denis Villeneuve uitgesteld werd, houden de Denen zich vooralsnog gewoon aan de beloofde releasedatum van deze Royal Ornithopter. Oftewel: de op libellen gebaseerde helikopter uit de eerste film. Schitterende en flinke (57 centimeter) set voor volwassenen waar je zeker een aantal avondjes mee zoet zal zijn. Nu al een klassieker. Hopelijk het begin van een langlopende reeks aan Dune-sets!

🎁 Check de complete set hier

LEGO Icons 10327 Dune Atreides Royal Ornithopter
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Icons 10331 Kingfisher Bird

Over libellen gesproken: we duiken de dierenwereld in met het nieuwe Fauna-thema van LEGO. Vanaf 1 februari is deze ijsvogel verkrijgbaar. Een kleurrijke vogel die je in zijn kenmerkende omgeving neer kunt zetten. Het vogeltje komt net het water uitgevlogen met een vers gevangen vis. Een actie die je overigens zelf kunt regisseren, want zowel de bek als de vleugels van de Kingfisher Bird kunnen geposeerd worden.

🎁 Check de complete set hier

LEGO Icons 10331 Kingfisher Ijsvogel
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Ideas 21346 Family Tree

LEGO heeft zich door een ontwerp van een fan laten inspireren voor deze Family Tree. Een boom die je uit 1040 steentjes opbouwt en met decoratieve steentjes tot elk seizoen omgetoverd kan worden. Wat dit model zo tof maakt zijn de zestien houdertjes die in het ontwerp verwerkt zijn. Daar kun jij je familiefoto’s aan ophangen, met een 3D stamboom als resultaat. Het bordje op de basis maakt het naar onze smaak dan weer net wat te zoetsappig, maar hé, ieder zo zijn ding!

🎁 Check de complete set hier

LEGO Ideas 21346 Family Tree
(Afbeelding: LEGO)

Nieuwe LEGO BrickHeadz

Februari komt tevens gepaard met een verse lading nieuwe BrickHeadz, de nog altijd zeer populaire verzamelbare actiefiguren van LEGO. Een soort Funko Pops, maar dan opgebouwd uit LEGO-steentjes. Vanaf 1 februari kun je een Iron Spider-Man, Potted Groot, Knuckles & Shadow en Stitch scoren. Vooral Stitch is wat ons betreft een koddig pareltje. Over die Disney-alien gesproken: in maart krijgt hij zelfs zijn eigen grotere set.

🎁 Check de complete sets hier

LEGO BRICKHEADZ
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Ideas 21347 Red London Telephone Box

De kersverse lading aan nieuwe LEGO-sets van februari wordt afgesloten met nog een IDEAS-set. Een waar icoon, kunnen we gerust stellen. De klassieke rode Britse telefooncel werd vorig jaar al door een fan in een LEGO-jasje gestoken. Dat konden de Denen wel waarderen, met nu een uitdagende officiële modelset als resultaat. Je kunt zelf kiezen of je er een telefoon met draaischaaf of een moderner toestel in verwerkt. Ook leuk: dankzij een ingebouwde easter-egg is er ook plek voor jouw echte smartphone.

🎁 Check de complete set hier

LEGO Ideas 21347 Red London Telephone Box beeld
(Afbeelding: LEGO)

Meer LEGO

Was je in januari nog aan het bijkomen van al je LEGO-uitgaves van 2023? In dit artikel brengen we je up-to-speed met de tofste nieuwe sets van afgelopen maand.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.