Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 25 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s eerste Dune-set is net zo indrukwekkend als de films

Star Wars heeft er een concurrent bij. In 2024 krijgt namelijk ook Dune de LEGO-behandeling, met een toffe eerste set voor volwassenen als resultaat. Maak kennis met de LEGO Icons 10327 Dune Atreides Royal Ornithopter.

Dune: Part Two had de grote blockbuster van dit najaar moeten worden. Helaas heeft Warner Bros. de sciencefiction-film uitgesteld tot maart 2024. In de bioscoop is overigens nog genoeg te zien: van het epische Napoleon met Joaquin Phoenix tot Martin Scorsese’s Killers of the Flower Moon.

LEGO Icons 10327 Dune Atreides Royal Ornithopter

Bovendien is er als zoethouder een prachtig stukje nieuws voor Dune-fans. LEGO komt namelijk met een op de Denis Villeneuve-films gebaseerde set voor volwassenen. Star Wars, eat your heart out, want het tofste LEGO-ruimteschip van 2024 komt uit de franchise van Frank Herbert.

De Denen hebben namelijk zojuist de LEGO Icons 10327 Dune Atreides Royal Ornithopter onthuld. Het op libellen gebaseerde ruimteschip van het Imperium bestaat uit 1369 steentjes en gaat 164,99 euro kosten. Helaas speelt LEGO handig in op de release van Dune: Part Two, waardoor de set pas 1 februari uitkomt.

Acht minifiguurtjes, waaronder één parel

Dan heb je echter ook wat: met de maar liefst acht bijgeleverde minifiguurtjes kun je menig Dune-boek na gaan spelen. Paul Atreides (Timothée Chalamet), Lady Jessica (Rebecca Ferguson), Gurney Halleck (Josh Brolin), Chani (Zendaya), Leto Atreides (Oscar Isaac), Liet-Kynes (Sharon Duncan-Brewster) en  Duncan Idaho (Jason Momoa) komen allemaal in LEGO-vorm voorbij.

LEGO Icons 10327 Dune Atreides Royal Ornithopter
(Afbeelding: LEGO)

Het achtste minifiguurtje is al direct onze favoriet. Dan hebben we het over Baron Vladimir Harkonnen, de door de altijd sterke Stellan Skarsgård gespeelde schurk. Zijn lange outfit heeft ook de vertaling naar LEGO overleefd, waardoor de Baron vier keer langer is dan een regulier minifiguurtje. Prachtig.

Unieke details en meer topfilms

Alle andere personages passen wél in de cockpit van de Royal Ornithopter, die je kunt openen. Over het voertuig gesproken: de vleugels kun je uitklappen en laten flapperen en er is een landingsgestel dat geopend kan worden.

Hopelijk krijgt grootmeester Villeneuve inderdaad de kans om een derde Dune-film te gaan maken, zeker als het dit soort LEGO-pareltjes voor volwassenen oplevert. Check in de tussentijd de nieuwste trailer voor Dune: Part Two, of organiseer een Villeneuve-marathon. De beste man schiet al jaren keer op keer in de roos. Onze favoriet? Prisoners, met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol.

De LEGO Icons 10327 Dune Atreides Royal Ornithopter wordt op 1 februari gelanceerd en is voor 164,99 euro beschikbaar in de LEGO Store.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.