Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Harry Potter-docu over tragisch lot stuntdubbel Radcliffe

Er komt een nieuwe Harry Potter-documentaire over een tragisch verhaal achter de schermen, waar maar weinig fans van af weten. David Holmes: The Boy Who Lived gaar over de stuntdubbel van Daniel Radcliffe, die op de filmset verlamd raakte.

Daniel Radcliffe heeft zich als uitvoerend producent aangesloten bij de documentaire David Holmes: The Boy Who Lived, die binnenkort op HBO Max verschijnt. Daarnaast is hij prominent aanwezig in de film als interviewpersoon. In tegenstelling tot deze nieuwe serie dus toch een nieuwe Harry Potter-productie met de hoofdrolspeler van weleer.

Harry Potter-documentaire over verlamde stuntdubbel

De film beschrijft het leven van de stuntdubbel van Daniel Radcliffe als Harry Potter. Hij werkte nauw samen met Radcliffe vanaf de Philosopher’s Stone (Steen der wijzen) tot aan Deathly Hallows Part 1 (Relieken van de Dood deel 1), totdat hij bij een tragisch ongeval verlamd raakte. David Holmes brak zijn nek tijdens het uitvoeren van een stunt en is sindsdien verlamd vanaf de borst naar beneden.

David Holmes, stuntdubbel dabiel radcliffe harry potter, docu, hbo max
David Holmes (l) én Daniel Radcliffe als Harry Potter achter de schermen (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

De film is volgens HBO Max een coming-of-age verhaal van stuntman David Holmes. Een wonderbaarlijke tienergymnast uit het Engelse Essex, die wordt geselecteerd om Daniel Radcliffe’s stuntdubbel te spelen in de eerste Harry Potter-film, als Daniel nog maar 11 jaar oud is.

In de daaropvolgende tien jaar vormen de twee een onlosmakelijke band, maar tijdens de voorlaatste film raakt David Holmes verlamd door een tragisch ongeluk op de filmset met een slopende verwonding aan zijn ruggengraat, waardoor zijn wereld op zijn kop komt te staan. Terwijl Daniel Radcliffe en zijn naaste stuntcollega’s zich verzamelen om David en zijn familie te steunen in hun moment van nood, is het de buitengewone geest en veerkracht van de stuntdubbel die juist de grootste bron van kracht en inspiratie wordt voor de cast en crew.

David Holmes: The Boy Who Lived op HBO Max

De documentaire bevat persoonlijke opnamen van een intieme tienjarige samenwerking, materiaal achter de schermen van het stuntwerk, scènes uit het huidige leven en openhartige interviews met David Holmes, Daniel Radcliffe, vrienden, familie en de voormalige crew van de Harry Potter-films.

David Holmes The Boy Who Lived, stuntdubbel harry potter, docu, hbo max
(Afbeelding: HBO Documentary Films)

David Holmes: The Boy Who Lived gaat volgens Variety op 15 november 2023 in première op televisiezender HBO en verschijnt daarna op streamingdienst HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.