Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Scorsese, DiCaprio en De Niro onthullen je favoriete film van 2023

Martin Scorsese is terug met de eerste trailer voor Killers of the Flower Moon, een peperdure op een waargebeurd geschiedenishoofdstuk gebaseerde film, met Martin Scorsese en Robert De Niro in de hoofdrol.

Martin Scorsese heeft zich sinds The Irishman vooral met documentaire en televisiewerk bezig gehouden. In oktober gaat de 80-jarige filmmaker ons er gelukkig weer aan herinneren waar hij zijn reputatie als bonafide Hollywood-legende aan te danken heeft. Dan komt namelijk Killers of the Flower Moon uit. Een nieuwe dramafilm van de grootmeester, met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro in de hoofdrollen.

Killers of the Flower Moon

De film volgt leden van de Osage-stam in Oklahoma die onder mysterieuze omstandigheden worden vermoord in de jaren twintig van de vorige eeuw, wat leidt tot een groot onderzoek door de kort daarvoor opgerichte FBI, gebaseerd op een boek van David Grann met een script dat mede is geschreven door Eric Roth. Als je The Irishman met zijn drie uur en 29 minuten al te lang vond, dan hebben we slecht nieuws voor je. Killers of the Flower Moon duurt drie uur en 26 minuten. Slechts drie minuten korter. Na jaren aan summiere updates over dit passieproject van Scorsese krijg je in ieder geval waar voor je geld. Althans, als je pure minuten aan speelduur als een indicatie van waarde ziet.

Martin Scorsese Killers of the Flower Moon trailer Leonardo DiCaprio
🍿 (Afbeelding: Apple)

Leonardo DiCaprio en Robert De Niro

Afijn, terug naar de film zelf! Leonardo DiCaprio speelt Ernest Burkhart, de neef van de machtige rancher William Hale (Robert De Niro). Burkhart trouwt met een Osage-vrouw, Mollie, gespeeld door Lily Gladstone. Kort daarna worden verschillende leden van de Osage Nation onder mysterieuze omstandigheden vermoord. De moorden leiden tot een groot onderzoek door de FBI, en al snel komen Burkhart en Hale in het vizier. De rest gaan we niet spoilen, maar een verder tof detail is dat ook de herboren Brendan Fraser een rol speelt in Killers of the Flower Moon, als advocaat W.S. Hamilton, die Hale bijstaat.

Apple als geldschieter

Na jaren aan castingnieuws en spaarzame updates heeft Apple TV+ nu de eerste trailer voor Scorsese’s nieuwe epic vrijgegeven. Ja, Killers of the Flower Moon wordt een Apple TV+ Original. Dat is fantastisch nieuws, want zonder Apple als geldschieter had de prijzige film wellicht niet bestaan: Scorsese heeft al jaren moeite om traditionele studio’s te vinden die zijn peperdure prestigeprojecten kunnen en willen financieren.

Vrees echter niet: Apple gaat de film ook van een bioscooprelease voorzien, al is nog niks er over eventuele specifieke plannen voor Nederland bekend. De eerste trailer duurt slechts negentig seconden en heeft geen dialogen, enkel een voice-over van DiCaprio’s personage. Een omineuze voice-over, moeten we zeggen. Greed is an animal that hungers for blood. ” Scorsese is terug, en dat is prachtnieuws.

Van de bioscoop naar het boek

Killers of the Flower Moon draait vanaf 6 oktober in de bioscopen. Nu al benieuwd naar het waargebeurde verhaal? Dan kun je alvast het boek aanschaffen waar Martin Scorsese zijn nieuwe film op baseert, met exact dezelfde naam als de blockbuster: Killers of the Flower Moon.

Martin Scorsese Killers of the Flower Moon trailer Leonardo DiCaprio
🍿 (Afbeelding: Apple)

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.