Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 18 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 jongste miljardairs ter wereld en hun vermogen

Jong geleerd is oud gedaan, en zeker wanneer het geld al vroeg op de rug groeit. Eis maar alvast een deel van die erfenis op; dit zijn de vijf jongste miljardairs op de planeet.

De 32-jarige Japanse nieuwkomer op het lijstje van wereldwijde miljardairs snuffelt met zijn bejaarde leeftijd niet eens aan de top twintig. Maar wie zijn dan wel de vijf jongste miljardairs ter wereld?

De jongste miljardairs ter wereld

Wie er in Nederland of België de meest bodemloze portefeuille in de achterzak heeft, behoort al tot je parate kennis. Net als wie de enige nieuwe vrouw was in de top 100 van jonge Nederlandse miljonairs. Tenzij het over nummers één en twee gaat echter, zal het belletje bij deze namen minder snel rinkelen.

Telgen uit families die tweemaal op het lijstje van jongste miljardairs staan, hebben we niet toegevoegd. Omwille daarvan staan de 21-jarige broer van Clemente Del Vecchio (normaal plaats vier) en de 21-jarige zus van Kim Jung-youn (normaal plaats vijf) er niet bij. Alle cijfers zijn gebaseerd op de Real Time Billionaire’s List van Forbes.

1. Clemente Del Vecchio

Toen zijn vader overleed, erfden Clemente en zijn vijf broes en zussen elk een gelijk deel van het vermogen. Leonardo Del Vecchio was de oprichter en voormalig CEO van Luxottica, het grootste bedrijf in de brillenindustrie ter wereld. Lees in dit artikel meer over de jongste miljardair ter wereld.

Leeftijd: 19

Vermogen: 3,77 miljard euro

Bron van inkomsten: Luxottica

2. Kim Jung-youn

De vader van Kim Jung-youn was een van de eerste Zuid-Koreaanse tech-tovenaars. Nexon is een ontwikkelaar van online games die voornamelijk in Azië heel populair zijn. Helaas overleed Kim Jung-ju onverwachts in 2012 waardoor zijn dochter nu de tweede jongste miljardair ter wereld is. Lees meer over haar in dit artikel.

Leeftijd: 19

Vermogen: 1,47 miljard euro

Bron van inkomsten: Nexon

3. Kevin David Lehmann

De investering van Guenther Lehmann in het Duitse Kruidvat in 1974 was geen slechte zet. Inmiddels heeft hij zijn 50 procent aandelen in dm-drogerie naar zoon Kevin getransfereerd. Beiden zijn echter niet betrokken bij het bestuur van de winkelketen. Lekker rentenieren, dus.

Leeftijd: 20

Vermogen: 2,11 miljard euro

Bron van inkomsten: DM-Drogerie

4. Alexandra Andresen

Alexandra Andresen en haar jaar oudere zus kregen elk 42 procent van het familiebedrijf in handen. Vader Johan is wel nog steeds CEO van de investeringsmaatschappij Ferd. De in Noorwegen bekende familie verkocht in 2005 hun aandelen in het tabaksbedrijf waarmee de eerste rijkdommen werden vergaard, zo’n 100 jaar geleden.

Leeftijd: 26

Vermogen: 1,38 miljard euro

Bron van inkomsten: Ferd

5. Wang Zelong

Over Wang Zelong is weinig bekend, behalve dat ze een aandeel van meer dan een miljard erfde in een bedrijf dat titaniumdioxide produceert; een pigment gebruikt in onder andere zeep. De Chinese is in ieder geval de vijfde jongste miljardair te wereld.

Leeftijd: 26

Vermogen: 1,2 miljard euro

Bron van inkomsten: CNNC Hua Yuan Titanium Dioxide

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.