Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 18 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze betaalbare Volvo-occasion heeft een 98% veiligheidsscore

Bij veel kopers van een tweedehandsauto staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom lichten wij vandaag een ietwat degelijke, maar bewezen veilige occasion uit: de Volvo V40.

De Volvo V40 was in productie van 2012 tot en met 2019. Het was een populaire auto, waardoor er nu een groot aanbod is op de tweedehandsmarkt. Voor een occasion met benzinemotor betaal je tussen de 7.000 en 30.000 euro.

Veiligheidsscore van 98% voor Volvo V40

In zijn eerste jaar werd de Volvo V40 door de Euro NCAP flink aan de tand gevoeld. Dit is de organisatie die auto’s test op hun veiligheid en er vervolgens een aantal sterren op plakt. De nu betaalbare occasion heeft de volle vijf sterren gekregen.

Volvo V40 occasion veilig betaalbaar betaalbare veiligheid
(Afbeelding: Unsplash)

Een goede score, maar met vijf sterren is de occasion niet uniek. Vandaag de dag wordt aan de lopende band vijf sterren gehaald. Auto’s zijn tegenwoordig nou eenmaal zeer veilig. Toch blinkt de C-segmenter uit met zijn score, met name op het gebied van veiligheid voor volwassen inzittenden. Hier wist de Volvo V40 een score behalen van maar liefst 98 procent.

“Tijdens de frontale impact bleef het compartiment waar de personen zitten stabiel”, schrijft Euro NCAP bij de onderzoeksresultaten. “Tijdens het bestuderen van de dummies, blijken de knieën en bovenbenen van degenen voorin goed te worden beschermd bij een frontale crash.” De crashtestorganisatie geeft aan dat de Volvo V40 zelfs maximale punten behaalde in de zij-impacttest. Daarnaast word je zo goed mogelijk beschermd tegen een whiplash bij een klap van achteren.

Andere betaalbare Volvo-occasion

Verder zijn de veiligheid van kinderzitjes, voetgangersveiligheid en andere veiligheidssystemen onderzocht. Op al deze vlakken scoorde de Volvo V40 voldoende of goed. Met deze betaalbare occasion houdt Volvo zijn imago in stand. Denk je aan veilige auto’s, dan denk je namelijk al gauw aan het Zweedse merk. Zoek je liever een traditionelere Volvo? Dat is dit model misschien iets voor jou. Deze kan je ook nog eens goedkoop ombouwen tot camper.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.