Jana Witteman
Jana Witteman Rijk en Beroemd 7 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze 18-jarige Italiaan is nu de nieuwe jongste miljardair ter wereld

Hoewel het er tot voor kort op leek dat de jongste miljardair ter wereld een vrouw was, domineert nu de 18-jarige Italiaan Clemente Del Vecchio de Forbes-ranglijst. Met zijn vermogen van 3,5 miljard euro mag hij zichzelf de rijkste 18-jarige op aarde noemen.

Hoe komt deze tiener aan dit gigantische vermogen en wie is deze Del Vecchio eigenlijk?

Clemente Del Vecchio als jongste miljardair

Allereerst kunnen we stellen dat deze jongeman zelf niet veel voor dit vermogen heeft hoeven doen. Deze Clemente Del Vecchio is de jongste van zes kinderen van Italiaans zakenman Leonardo Del Vecchio: een self-made man. Met 7 jaar werd Leonardo Del Vecchio door zijn moeder naar een weeshuis gestuurd. Zijn vader, een groente- en fruitverkoper, was al voor zijn geboorte overleden.

Nadat vader Del Vecchio in juni 2022 overleed op 87-jarige leeftijd, liet hij een enorm vermogen achter dat hij heeft opgebouwd met Luxottica: het grootste bedrijf in de brillenindustrie ter wereld. Het merk produceerde voor luxe merken als Prada, Versace en Chanel. Ook Ray-Ban en Persol gingen door onder de vleugels van Luxottica.

Het vermogen van Leonardo Del Vecchio werd door persbureau Bloomberg geschat op zo’n 26 miljard dollar. Dat vermogen heeft hij nagelaten aan zijn zes kinderen – variërend in leeftijd van 18 tot 65 jaar – en zijn vrouw. De nummer 5 op de lijst van jongste miljardairs ter wereld is dan ook eveneens bezet door een van de andere kinderen van de vermogende zakenman, namelijk de 21-jarige Luca Del Vecchio.

Zowel Luca en Clemente Del Vecchio zijn voortgekomen uit het huwelijk tussen Leonardo Del Vecchio en Sabina Grossi, voormalig bestuurslid van Luxottica.

Het blijft niet bij twee Del Vecchio-kinderen in de lijst van jongste miljardairs ter wereld. Ook leonardo Maria Del Vecchio vinden we met een leeftijd van 27 jaar terug in de top 10 van The World’s Youngest Billionaires 2023 lijst van Forbes. Alle kinderen en de tweede vrouw van Leonardo Del Vecchio, Nicoletta Zampillo erfden 12,5 procent van zijn in Luxemburg gevestigde vermogen.

Zoveel rijker werd de rijkste vrouw ter wereld per seconde in 2022

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.