Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dune nu al terug als duistere scifi-serie van Chernobyl-regisseur

Dune komt na Part Two al sneller terug dan je denkt. Maak kennis met de eerste trailer voor Dune: Prophecy. Geen boek, geen game, maar een gloednieuwe show van HBO Max.

Hoewel filmbaas Denis Villeneuve niet aan boord is als als regisseur, heeft Warner Bros. Discovery wel een blik aan grote (Dune) namen opengetrokken.

Maak kennis met Dune: Prophecy

Alison Schapker heeft de touwtjes in handen als showrunner, een rol waar ze na scifi-series als Altered Carbon en Alias zeker de chops voor heeft. Het script van Dune: Prophecy wordt mede door John Spaihts geschreven, de man die ook de scripts voor de bioscoopfilms schreef. Tot slot is ook nog eens Johan Renck (Chernobyl) aan boord als producent en regisseur van de eerste aflevering. Over schrijfwerk gesproken; de show wordt allesbehalve een slap aftreksel of fan-fictie. De HBO Max Original is namelijk net zo goed als de bioscoopfilms van Dune gebaseerd op de boeken van Frank Herbert. Prophecy vertelt een verhaal dat zich 10.000 jaar voor de avonturen van Timothée Chalamet afspeelt.

Origin story van Bene Gesserit

De show draait om de totstandkoming en oprichting van de sekte die bekend staat als de Bene Gesserit. Daarmee haakt de serie dus in op de films van Denis Villeneuve, waarin de Sisters een sleutelrol spelen. HBO benadrukt dan ook dat Dune: Prophecy zo ingestoken is dat de serie gelijk is aan de films. Iets wat je ook direct aan de eerste teaser-trailer af kunt zien: aan production value geen gebrek.

Het Dune-cirkeltje is aan het einde van de officiële synopsis weer rond: “Bene Gesserit, die buitengewone krachten hebben gekregen door hun beheersing van lichaam en geest, weven zich vakkundig door de feodale politiek en intriges van het Imperium, hun eigen plannen najagend die hen uiteindelijk zullen leiden naar de raadselachtige planeet Arrakis, bij de inwoners bekend als Dune.”

Cast en release-info

De cast van Dune: Prophecy bestaat onder andere uit Travis Fimmel (Vikings), Sarah-Sofie Boussnina (The Colony) en Shalom Brune-Franklin (The Tourist). Ook niet de minste namen.

Dune Prophecy trailer film
(Afbeelding: Warner Bros. Discovery)

Is er dan ook slecht nieuws? Nou, voor nu enkel het feit dat we nog niet exact weten wanneer Dune: Prophecy uit gaat komen. HBO heeft het voorlopig over ‘de herfst van 2024’. Eerst nog even de zomer doorkomen, dus. Genoeg tijd om in de boeken van Herbert te duiken, of Part Two te streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.