Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 10 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Joaquin Phoenix schittert als Napoleon in revolutionaire trailer

Even langzaam als het herladen van een musket, maar de gegarandeerde blockbuster heeft eindelijk zijn eerste buskruit op ons afgevuurd. En of de trailer van de oorlogsfilm raak schiet. Joaquin Phoenix schittert als perfect gecaste, megalomane keizer in het veelbelovende Napoleon.

Geen verrassing natuurlijk. De acteur kende niet toevallig zijn grote doorbraak als een despoot met grootheidswaanzin, evenwel in beeld gebracht door de legendarische regisseur Ridley Scott. Maar net als keizer Commodus in Gladiator was Joaquin Phoenix toen nog een broekventje. En hoewel hij voor die rol zelfs een Oscar kreeg, wordt Napoleon ongetwijfeld zijn magnum opus.

Joaquin Phoenix als Napoleon in eerste trailer

Tijdens het filmfestival van Cannes hoopten we al een glimp op te vangen van de langverwachte film, die veel meer is dan een simpele oorlogsfilm. Echter zagen we helaas alleen beelden van een megalomane Franse koning, geen keizer. Ook het geheim appartement van een veeleisende Franse koningin kon onze geschiedkundige honger niet stillen. Het moge duidelijk zijn: we keken uit naar de eerste trailer van Napoleon als het uitgemergelde Franse volk naar een sneetje brood tijdens de revolutie van 1789.

Gespeeld door Joaquin Phoenix en ingeblikt door Ridley Scott, Napoleon zou een originele, persoonlijke kijk zijn op de bescheiden afkomst van de kleine generaal en zijn daaropvolgende manipulatieve klim naar de top van een land in rep en roer. Naast zijn beroemde veldslagen, meedogenloze ambitie en verbluffende strategische geest als buitengewoon militair leider en oorlogsvisionair focust het plot van de film zich ook op de vaak wispelturige relatie met zijn vrouw en enige ware liefde. De rol van Joséphine zal worden vertolkt door opkomend Hollywoodtalent Vanessa Kirby die je nog kent als een jongere Princess Margaret in The Crown.

Oorlogsfilm met verdiepend verhaal

Geen oorlogsfilm pur sang dus, maar eentje met een verdiepend en menselijk verhaal op de koop toe. Napoleon komt uit de studio van Apple TV maar verschijnt wel degelijk eerst in de bioscoop. Onze kaartjes voor de première op 22 november zijn alvast gereserveerd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.