Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 9 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Gladiator 2 komt eraan: dit is de opvolger van Russell Crowe

Morituri te salutant! Gelukkig krijgt het langverwachte vervolg op Gladiator de gladiolen. Dat Ridley Scott opnieuw plaatsneemt achter de camera’s was al bekend. Maar met welk strijdershart betreedt hij binnenkort het Colosseum? En krijgt de opvolger van Russel Crowe een duim omhoog of omlaag? Maak kennis met Paul Mescal.

Ondanks dat de iconische regisseur al bijna 25 jaar in de coulissen staat te popelen om het verhaal van de Romeinse generaal-gladiator verder te zetten, kreeg Scott pas in 2018 groen licht van Paramount, de studio die de sequel heeft besloten te bekostigen. Helaas zal Maximus, behoudens een flashback-scène, niet in het nieuwe stuk voorkomen. Welke rol krijgt Paul Mescal dan wel?

Het personage van Russell Crowe kon in de eerste film de tirannieke keizer Commodus niet van de troon stoten zonder zelf het leven te geven. Maar de gladiator-genen zijn blijkbaar heel sterk in het geslacht Maximus. In Gladiator 2 volgen we de beproevingen die zijn inmiddels volwassen zoon Lucius moet doorstaan, gespeeld door Paul Mescal. Wie is deze acteur?

Paul Mescal pakt hoofdrol in Gladiator 2

De hoofdrol in het vervolg op Gladiator is voor Mescal de eerste grote vis in de Hollywood-vijver. De 26-jarige Ier was een van de eerste gegadigden die met Ridley Scott rond de de tafel ging zitten om de felbegeerde rol te bemachtigen. Maar volgens insiders was al vanaf het eerste moment duidelijk dat Paul Mescal en niemand anders de Romeinse sandalen van Russel Crowe om de tenen zou doen.

paul mescal, russell crowe, gladiator 2
Paul Mescal (Afbeelding: BBC)

Hoewel Scott andere acteurs bleef ontmoeten, bleef hij, na een fantastische ontmoeting tussen de twee, duidelijk de favoriet. Dit zijn de – voornamelijk Britse en bij ons minder bekende- films en series waaraan de nieuwe gladiator eerder zijn gezicht aan verleende

Met Gladiator 2 kan Paul Mescal overigens niet alleen laten zien waarom hij een Emmy-nominatie op zak heeft voor zijn hoofdrol in Normal People. Maar ook dat hij de lichaamsbouw heeft die nodig is. Russell Crowe had voor de rol flink aan spiermassa moeten winnen en Mescal zal hetzelfde moeten doen. Hoe dan ook kan het zweet de tranen waard zijn. Gladiator won maar liefst vijf Oscars, waaronder ook die van Beste Acteur. De rol heeft de carrière van Russell Crowe dan ook voor goed gelanceerd. En voor Paul Mescal kan het vervolg hetzelfde betekenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.