Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 9 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De vier populairste schoenen en sneakers voor heren in de Lyst Index

Tijd om je garderobe aan te vullen met nieuwe schoenen en sneakers. Want na je handen kijken jouw dates je als eerst naar je schoeisel. Afgekloven nagels zijn een evengrote afknapper als afgetrapte schoenen.

Iedereen kent de Nike Air Max, New Balance 990v3 Made in USA, Vans slip-on en Clarks Wallabee. Maar wat zijn wereldwijd nou écht de populairste schoenen?

De populairste schoenen en sneakers volgens Lyst

Op basis van allerlei data, verkoopcijfers, modecampagnes en zoekopdrachten maakt modetechnologiebedrijf en shop-app Lyst ieder jaar een index op met de populairste artikelen van het jaar. We richten hier op schoenen en sneakers voor heren.

1. Adidas Originals x Wales Bonner Samba

De populairste sneakers uit de Lyst Index 2022 zijn de Adidas Originals x Wales Bonner Samba’s. Deze koop je niet meer via de reguliere weg, maar via deze resellers shop je ze vanaf 255 euro.

Adidas Originals x Wales Bonner Samba, populairste sneakers, schoenen, lyst index 2022
(Afbeelding: Wales Bonner)

2. Gucci 1953 Horsebit

Een beetje man heeft een paar stijlvolle loafers in zijn kast staan. En als je echt stijlvol voor de dag wil komen, dan ga je voor de Gucci 1953 Horsebit. Niet alleen de populairste schoenen volgens Lyst, maar ook in onze ogen een van de meest stijlvolle opties voor nette schoenen. Dat ze 720 euro kosten, moet je dan maar op de koop toenemen.

Gucci 1953 Horsebit, populairste schoenen, lyst index 2022
(Afbeelding: Gucci)

3. Birkenstock Boston

Van schoenen en sneakers door naar een uitermate comfortabel paar sandalen. Deze suède klompen van Birkenstock, Boston genaamd, zijn de populairste sandalen uit de Lyst Index 2022. Prijs: 140 euro.

Birkenstock Boston, populairste sandalen
(Afbeelding: Birkenstock)

4. Nike Air Max 90 Slide

Om te eindigen met slippers. Niet Reef en Havaianas waren het meest gewild, maar Nike met de Air Max 90 Slide. De uitvoering in Photo Blue was het populairst, maar is eigenlijk nergens meer te verkrijgen. Uiteraard is er altijd nog StockX.

Nike Air Max 90 Slide, slippers, lyst index 2022
(Afbeelding: Nike)

Bekijk hier de volledige Lyst Index 2022. En check hier de populairste schoenen en sneakers van een jaar eerder.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.