Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 10 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Lucid Air met 1111 pk kun je in Nederland gratis rijden

De Lucid Air heeft in zijn sterkste uitvoering 1.111 pk. Een krankzinnige hoeveelheid vermogen die in woorden bijna niet uit te drukken is. Je moet het eigenlijk voelen. Goed nieuws, want dat kan. Lucid Motors biedt jou nu de mogelijkheid een gratis testrit te maken in de pijlsnelle elektrische auto.

Hoewel we al eerder schreven over Lucid Motors, hoef je je niet te schamen als je nog nooit van het automerk hebt gehoord. In tegenstelling tot de gevestigde merken, is deze autofabrikant nog relatief jong. Het merk werd in 2007 opgericht en speelt in op het nieuwe tijdperk van elektrisch rijden.

Focus op luxe

De focus ligt met name op luxe, zo blijkt uit het stijlvolle design, de chique materialen in het interieur en het prijskaartje van minimaal 115.000 euro. Voor dat geld zit je echter in de instapversie van de Lucid Air met ‘slechts’ 480 pk. Wil je genieten van alle 1.111 elektrische paarden, dan ben je minimaal  – schrik niet – 222.000 euro kwijt.

snelst ladende elektrische auto's EV
(Afbeelding: Lucid Motors)

Veel meer dan de Tesla Model S Plaid, die je al voor minder dan 133.000 op de kop tikt. Bovendien is de Tesla Model S Plaid met een 0 tot 100-tijd van 2,1 seconden een stuk sneller dan de Lucid Air.

Lucid Air biedt Nederlanders een testrit

Een stoplichtsprintje van 0 naar 100 kilometer per uur doet de sterkste uitvoering van de Lucid Air in een nog altijd indrukwekkende 2,7 seconden. Wie dit zelf wil ervaren, heeft geluk. Tussen 13 en 16 juli strijkt Lucids ‘Europese roadshow’ in Amsterdam neer. Bij de RAI kun je, na jezelf hier aan te melden, zelf ervaren hoe ruim 1.100 pk onder je bips aanvoelt. Daarnaast kun je ook testrijden in twee iets tammere uitvoeringen.

testrit proefrit rijden Lucid Air Performance Amsterdam
(Afbeelding: Lucid Motors)

Hoewel het ongekende vermogen anders doet vermoeden, is het Lucid echter niet louter te doen om manse performance-cijfertjes. De Air moet een ongeëvenaarde elektrische zakenauto worden, die de nadelen van elektrisch rijden wegneemt. Voor veel autokopers is dat de de beperkte actieradius.

883 kilometer range

Althans, het idee dat de actieradius beperkt zou zijn. De gemiddelde actieradius van EV’s neemt toe en tezamen met een groeiend laadnetwerk en alsmaar verbeterende laadsnelheden, is dit punt steeds minder valide. Bovendien ontneemt de Lucid Air je van je laatste laadstress. Afhankelijk van de uitvoering heeft de elektrische auto namelijk een range van 883 kilometer. Dat is verder dan de meeste auto’s met verbrandingsmotoren op een volle tank komen. Toch is dat nog een stuk minder dan deze innovatieve elektrische auto.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.