Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 10 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Neymar erft volledig vermogen van fan om opmerkelijke reden

Vorig jaar verdiende Neymar bijna 80 miljoen euro. En zijn geschatte vermogen komt uit op ongeveer 200 miljoen euro. Niet genoeg volgens het testament van één doorgedraaide supporter. De man laat namelijk zijn hele erfenis na aan de Braziliaanse stervoetballer. “Ik identificeer me heel erg met hem.”

Waarschijnlijk betaal je ook in Brazilië erfbelasting, maar hoeveel de man precies zal afstaan is nog niet bekend. En hoewel hij naar eigen zeggen sukkelt met de gezondheid, heeft de supporter dezelfde 31-jarige leeftijd als zijn idool. Waarom staat Neymar dan in het testament van deze fan?

Fan laat hele erfenis na aan Neymar

Als het van ons had afgehangen, zou er op zijn minst één voorwaarde aan de erfenis verbonden zijn: eerst moet Neymar wereldkampioen worden. Maar als je de familie niet vertrouwt en de overheid geen cent gunt, volstaat blijkbaar ook een Champions League-trofee die eigenlijk op de schouw van Lionel Messi staat. En is Neymar niet zelf al duizenden doden gestorven?

In ieder geval heeft het – al dan niet rijkgevulde – palmares van Neymar er weinig mee te maken. Aan de Braziliaanse krant Metrópoles verklaarde de superfan zijn opmerkelijke keuze voor de mooiweervoetballer als zijn enige erfgenaam.

“Ik identificeer me heel erg met hem. Net als Neymar heb ook last van eerroof, ben ik erg familiegericht. En de relatie met zijn vader doet me veel denken aan de mijne met mijn vader, die overleden is”, klinkt het uit de mond van de anonieme weldoener. “Ik sukkel met de gezondheid en daardoor merkte ik dat ik niemand had om mijn spullen aan na te laten. Ik zou niet willen dat de overheid of familieleden met wie ik niet goed overweg kan, alles meenemen.”

Testament

Volgens de krant probeerde de fan eerst al zijn bezittingen te sturen naar Neymar als een gift. Maar toen dat wettelijk niet mogelijk bleek, besloot hij een testament op te stellen met de Braziliaanse ster als enige erfgenaam. En al kan deze genereuze persoon later nog afstappen van het bedenkelijke plan, heeft een notaris de eventuele erfenis inmiddels goedgekeurd, volgens verschillende media. Trouwe lezers van Manners: jullie weten dus wat jullie te doen staat!

* Volgens Instagram-account Wealth gaat het om de Braziliaanse zakenman Altemir Francisco Da Silva. Dit kunnen we echter nergens anders verifiëren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.