Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 22 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Lucid Air wint het van concurrent Tesla Model S Plaid

Lucid Motors laat een nieuwe versie van de Air zien, de Sapphire genaamd. De elektrische auto is bizar snel en krijgt zelfs meer vermogen dan de Tesla Model S Plaid.

Het Amerikaanse merk Lucid Motors ken je wellicht nog niet. Hoewel de orderboeken open zijn, rijden er nog geen modellen rond in Nederland. Dit komt mede door de verlaagde productieaantallen als gevolg van productiefouten en logistieke problemen.

Meer vermogen dan Tesla Model S Plaid

De nieuwe Lucid Air Sapphire hoef je ook niet snel in Nederland te verwachten. Volgens huidige planning start de productie in de eerste helft van 2023. De elektrische auto krijgt wel alvast absurde specificaties mee. Zo biedt de EV meer dan 1.200 pk, afkomstig van drie elektromotoren. Dat is 80 pk meer dan de Tesla Model S Plaid.

Lucid Air Sapphire, Tesla Model S Plaid
(Afbeelding: Lucid)

De Sapphire haalt een topsnelheid van meer dan 320 kilometer per uur. In minder dan 2 seconden sprint de elektrische sedan van 0 naar 60 mijl per uur (96 kilometer per uur). De Tesla Model S Plaid sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,1 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur.

Exacte specificaties Lucid Air Sapphire volgen

Een geduchte concurrent dus, ook als je kijkt naar de accupakketten. De Tesla Model S Plaid heeft een accupakket van 100 kWh. De batterij zorgt voor een rijbereik van zo’n 600 kilometer.

Lucid Air Sapphire, Tesla Model S Plaid
(Afbeelding: Lucid)

De Lucid Air Sapphire wordt naar verluidt leverbaar met een 118 kWh accupakket – de grootste batterij die nu ook in de normale Air leverbaar is. Hoe ver het topmodel op een lading kan rijden, is vooralsnog onduidelijk.

Komt de snelle elektrische auto naar Nederland?

Ook is nog onbekend of de supersnelle sedan überhaupt naar Nederland komt en wat-ie gaat kosten. In Amerika heeft de Lucid Air Sapphire een prijskaartje van omgerekend zo’n 245.000 euro.

Polestar onthult zijn eerste elektrische cabrio à la Tesla Roadster

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.